Hyundai’den çocuklar için büyük bağış!

0
196 Okunma

Hyundai geçtiğimiz ay çocuklar için elektrikli bir otomobil piyasa sürdü. Bu araç ile dikkatleri üzerine çeken Hyundai, araçlarından Barcelona’da bir çocuk hastanesine bağışladı. Çocukların hastane ortamında yaşadıkları gerginleri en aza indirmek ve daha rahat vakit geçirmelerini sağlamak için yaptığı bu bağış ile ikinci kez hayranlarının dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Hyundai Mini çocukları yüzünden tanıyor!

Henüz bir ismi olmayan bu araç Hyundai Mini olarak anılıyor. Tasarım olarak geçtiğimiz sene piyasa sürülen MESKEN Concept 45 ile benzerlik gösteren mini aracın tek özelliği elektrikli olması değil. Yapay zeka destekli bu mini otomobil EAVC özelliği ile çocukların yüz ifadeleri, solunum ve kalp atış hızları verileni birleştirerek bir sonuca varıyor. Topladığı verilere göre müzik sesi veya araç içerisindeki kokuyu değiştirmek gibi çeşitli özellikleri bulunan otomobil ile çocukların daha rahat hissetmesini sağlamayı hedefliyor. Ortalama 6-7 km hızla gidebilen otomobilin tek bir koltuğu bulunuyor.

Hastahane de uzun süre vakit geçirmek zorunda kalan çocuklar için iyi düşünülmüş bir moral kaynağı. Aracı daha yakından tanımak ve hastanedeki çocuklara nasıl eşlik ettiğini görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz