Ford’un elektrikli scooter’ı Avrupa’ya geliyor

0
516 Okunma
Ford-elektrikli -scooter

Elektrikli scooter kısa mesafelere ulaşımda oldukça pratik bir tercih olarak karşımıza çıkıyor. Yıllardır ürettiği motorlu araçlarla fark yaratan Ford da bu alana yakın zaman önce girmişti. Ford 2018 yılında Spin olarak adlandırdığı elektrikli scooter markasını satın alarak hızlı bir giriş yapmıştı.

Elektrikli scooter endüstrisi Türkiye’de popüler olmadan bitiyor mu?

Ford elektrikli scooter önce Almanya’ya geliyor

Bildiğiniz gibi Ford tarafından 2018 yılında satın alınan elektrikli scooter şirketi Spin, ABD’deki sınırlanın dışına çıkıyor. Bahar aylarında Almanya’nın Köln şehrinde elektrikli scooter’ı başlatacağını duyuran Ford, bu noktada kiralama hizmetini Avrupa’ya genişletiyor. Normalde ABD içinde belirli bölgelerde sürülebilen bu elektrikli scooter, yapılacak lansman sonrası bu alanı genişletmeyi planyan şirketin internet sitesinde şu anda 62 şehir ve ülke genelinde 20 kampüste faaliyette olduğu belirtiliyor..

Scooter paylaşım şirketi, Almanya’da piyasaya sürüldüğünde sert bir rekabetle karşılaşacak. Sadece Köln’de Bird, Lime ve Circ ile rekabet edeceği aktarılıyor. Geçen Aralık ayı itibariyle iyice yükselişe geçen mikro mobilite araçlarına ülke çapındaki şehirlerde faaliyet gösteren yedi şirketin araçları da eklendi.

Ford elektrikli scooter

Yalnızca Almanya pazarı ile ilgilenmeyen Ford, Avrupa’nın diğer ülkelerini de gözünü kestirmiş durumda. Elektrikli scooter açısından bir cennet olan Fransa’ya da girmek isteyen şirket ilerleyen günlerde bu pazara da girip girmediğini duyuracak. İngiltere pazarına da girmek isteyen şirketin burası için biraz daha beklemesi gerekebilir.

Bird elektrikli scooter için vandallıkla savaşıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz