Ford’dan çift kişilik akıllı yatak!

0
444 Okunma

Otomobil üreticisi Ford çift kişilik akıllı yatak geliştirdi. Şimdilik prototip olan yatak sayesinde çiftler rahat uyuyacak.

İki kişi bir yatağı paylaşıyorsa en büyük sorun alan paylaşımında çıkıyor. Yapılan çalışmalara göre iki kişilik yatakta yatan bir çift gece boyunca bir bebekten daha dar bir alana sahip. Gece boyunca sinir bozucu olan bu alan kavgası kalitesiz uykunun en önemli sebeplerinden biri olabilir. Bu sorunlardan yola çıkan otomobil üreticisi Ford, yatağa şeritte tutma özelliği getirdi.

Ford tarafından geliştirilen çift kişilik akıllı yatak, bencilce uyuyan tarafı dönerek tekrar yerine getiriyor. Yatakta diğerinin alanına geçen yaklaşık yarım saat içinde tekrardan kendi tarafına geçmiş oluyor. 

Ford’un akıllı yatağı birinin yerinden kaydığını farkedebilmek için basınç sensörleri kullanıyor. Aktive edildiğinde, yatağa entegre edilen taşıma bandı yerinden kayanı kendi tarafına doğru döndürüyor.

Şeritte tutma sistemi aslında yeni nesil otomobillerde çok sık görmeye başladığımız bir güvenlik sistemi. Ford’un bu akıllı yatağı da aslında otomobil teknolojisini öne çıkarmak için geliştirilmiş bir prototip. Ancak akıllı evler için aslında son derece zekice bir proje.

Eğer Ford’un yeni buluşu hayallerinizdeki yatağa benziyorsa, şimdiden ticarileşmesi için iyi dileklerde bulunabilirsiniz. 

https://www.youtube.com/watch?v=yfSYjbODGUc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz