Fritözde pişirmekten kaçınmanız gereken 5 yiyecek

0
137 Okunma

Son zamanların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritöz cihazları hızlı ve lezzetli yiyecekler pişirmemize yardımcı olmakta. Enerjiden de tasarruf ettiren bu cihazlar maalesef her yiyeceği pişirmek için uygun değil. Bu içeriğimizde sizlere fritözde pişirmekten kaçınmanız gereken 5 yiyeceği listeledik.

Fritözde pişirilmesinden kaçınılması gereken yiyecekler

1. Patlamış mısır

fritozde-pisirmekten-kacinmaniz-gereken-5-yiyecek-1

Hava fritöz cihazınızda bu tatlı atıştırmayı yapmak istiyorsanız, tekrar düşünün çünkü cihaz aslında patlamış mısır pişirecek kadar ısınmaz. Hava fritözündeki sıcaklık, çekirdeklerin patlaması için yeterince yüksek değildir ve aslında ısıtma elemanına sıkışarak cihazın kısa devre yapmasına neden olabilir ve bu da büyük bir yangın tehlikesi oluşturur.   

2. Soslu yiyecekler

Bolonez, köriler veya güveçler gibi sulu yiyecekleri hava fritözüne koymaktan kaçının çünkü sıcak hava sirkülasyonu sırasında sıcak sıvıların sıçramasına ve ciddi bir dağınıklığa ve hatta tehlikeli olmasına neden olabilir.

3. Brokoli

fritozde-pisirmekten-kacinmaniz-gereken-5-yiyecek-2

Bu, fritöze ‘asla’ koyulacak bir şey değil, ama tat açısından buna karşı tavsiyede bulunuyoruz. Fritözde güzel ve çıtır çıtır olan bazı sebzeler var ama brokoli ne yazık ki onlardan biri değil. 

Daha az nem içerir, bu nedenle hava fritözüne yerleştirildiğinde brokoli çok kuru, acı ve çiğnenebilir hale gelir. Fırında kızartma gibi geleneksel pişirme yöntemleriyle çok daha lezzetli olan bir yemektir.  

4. Pirinç

fritozde-pisirmekten-kacinmaniz-gereken-5-yiyecek-3

Çiğ bir tahıl olan pirinç, fritözde sıfırdan pişirilemez, pirincin pişirilmesi için suda kaynatılması gerekir. Hava fritözü sepetinize birkaç damla su ekleyebilirsiniz, ancak pirinç gibi bir yiyeceği buharda pişirmek veya kaynatmak için gereken miktarda su ekleyemezsiniz. 

Pirinci pişirmenin en iyi yolu ocakta veya pirinç pişiricide pişirmektir, ancak pirinç piştikten sonra çıtır çıtır olması için hava fritözünüze eklenebilir.  

5. Peynir

Yüksek sıcaklık peyniri çok çabuk eritir ve yanmasına neden olur. Genel bir kural olarak, peynirin bir kabuğu, ekmek kırıntısı veya fritözün içinde kalacağından peyniri airfryerlerden uzak tutmanız sağlıklı olacaktır.

Bonus: Burgerler

Bazı fritöz reklamları ve sponsorlu etkileyici paylaşımları, fritözün kaliteden ödün vermeden kesinlikle her şeyi pişirmek için kullanılabileceği konusunda ısrar ediyor. Buna inanmak istesek de gerçekler bu iddiayı desteklemiyor. Örnek olay: klasik hamburger.

Eat Happy Kitchen’ın arkasındaki yemek kitabı yazarı ve tarif geliştiricisi Anna Vocino , “Burgerlerinizi iyi pişmiş sevmiyorsanız, onları fritözün dışında bırakın,” dedi . “Hava fritözleri kırmızı et ızgara yapmak için ideal değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz