Gamer olan dünyaca ünlü kadınlar!

0
1.376 Okunma

Artık bilgisayar veya playstation oyunlarını en az erkekler kadar kadınlar da oynuyor. Öyle ki içlerinde bunu Twitch başta olmak üzere, YouTube gibi canlı yayın ya da video platformları üzerinden iş haline getirmiş olanlar da var. Hatta öyle ki birçok online oynanan oyun E-Spor kategorisine girdiğinden bu oyunları profesyonel kariyer haline getiren kadınların ve kadın takımlarının sayısı hiç de az değil.

Gamer olan dünyaca ünlü 6 kadın!

Pokimane

Asıl ismi Imane olan bu genç kadın 1996 doğumlu. Twitch üzerinden League of Legends (LoL) oynarken yaptığı yayınlarla fenomen haline geldi. Aynı zamanda bir YouTuber olan Imane’nin YouTube üzerinde 2 Milyondan fazla abonesi var.

SSSniperWolf

Gerçek adı Alia olan bu kadın ise 1992 doğumlu. Kendisi oldukça ünlü bir YouTuber; öyle ki 11 Milyonu aşkın bir takipçi kitlesi var. Daha çok Call of Duty oynarken çektiği videolar ve yaptığı cosplayler ile biliniyor. Call of Duty dışında ise anime tarzı oyunlar oynuyor.

LDShadowLady

Elizabeth D’de 1992 doğumlu bir İngiliz YouTuber. En çok çektiği Minecraft serileriyle biliniyor. Aynı zamanda kendisi Liverpool’da Bilgisayar-Animasyon okuyor. YouTube üzerinde 4 Milyondan fazla takipçisi var.

iHasCupquake

1988 yılında doğan Tiffany Garcia eşi Mario’nun desteğiyle YouTube’a başlamış. Şu an abone sayısı 6,5 Milyon ve çektiği Minecraft videolarıyla biliniyor.

Valkyrae

1992 doğumlu Rachel ise bir Twitch fenomeni. The Walking Dead, Bloodborne gibi oyunları oynarken yaptığı yayınlarla fenomen hale geldi.

Yammy

1994 yılında doğan Rachel İngiliz bir YouTuber. O da çektiği Minecraft videolarıyla tanınıyor. YouTube’da 1,5 Milyon abonesi var.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz