Gizlilik endişelerine rağmen sosyal medya kullanımı artıyor!

0
257 Okunma

Facebook skandalı sonra birçok ismin sosyal platformlardan ayrıldığını hepimiz gördük. Facebook’u silme, Instagram arşivi edinme gibi birçok haber yapıldı. Kullanıcı tarafında bunlar gerçekleşirken, diğer yandan da geliştiriciler çeşitli güncellemeler ile verilerin gizliliğini ve güvenliğini arttıracak güncellemelerde bulundu. Tüm bu durumlar sosyal medya kullanımı azaltacak derken, açıklanan veriler durumun tam aksine ilerlediğini gösteriyor.

Sosyal medya kullanıcı artmaya devam ediyor!

We Are Social ve Hootsuite‘in ortaklığı ile sürdürülen her 3 aylık dönemde yayınlanan verilere göre, 2018’in ilk 3 ayında sosyal medyaki kullanıcı sayısı 100 milyondan fazla artış gösterdi.

sosyal medya

Dünyada 5 milyardan fazla insan cep telefonunu kullanıyor. Bu kullanıcılar içinde 10 kişide 6’sı ise akıllı telefon kullanıyor. Akıllı telefon kullanıcalarının bu kadar çok olması elbetteki Facebook, Instagram, Twitter gibi kanalların kullanım oranlarını etkiliyor. 2018 ‘in ilk çeyreğinde sosyal medya kanallarını ilk kez kullananların sayısı 389 milyon. Bu oran toplam kullanımın %14’ünü oluşturuyor. Bir diğer sonuç ise saniye başına 12.4 kişi yeni bir sosyal medya kanalına abone oluyor.

Sosyal medya şirketleri veri gizliliği ve güvenliği konularının insanları çok fazla etkileyeceğinden endişe duyarken artışın yaşanması beklenmedik bir sonuç oldu. Özellikle Facebook’un en çok kullanılan 10 ülkesinden 9’unda pozitif bir artış gösterilirken sadece Brezilya 130 milyonda sabit kaldı.

sosyal medya

Instagram da Facebook gibi ciddi artışları gösterdi. Kullanıcı sayısında ki artışın en üst sırasına Hindistan, 7 milyon yeni kullanıcı ile yerleşti. Almanya’da da benzer bir şekilde artışlar yaşandı.

sosyal medya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz