Daha az oyuncak, daha yaratıcı çocuklar!

0
298 Okunma
yaratıcı çocuklar

Çocuklarımızı tablet veya telefon gibi teknolojik aletlerden uzak tutmak için çeşit çeşit oyuncaklar satın alıyoruz. Teknolojinin aşırı kullanılmasından doğabilecek sorunları azaltmak için başvurduğumuz bu yöntem, çocuklarımızın yaratıcılığının kaybolmasına sebep olabiliyor.

Daha yaratıcı çocuklar yetiştirebilmek için oyuncak sayısını azatın!

yaratıcı çocuklar

 

Toledo Üniversitesi‘nde yapılan bir araştırmaya göre daha az sayıda oyuncakla oynayan çocuklar daha yaratıcı oluyor. Yapılan araştırmada çocukların bi kısmına 4, diğer kısmına ise 4’den fazla oyuncak verildi. Çocuklar herhangi bir etki altında kalmadan oyuncaklar ile bir süre oynamaları sağlandı. Bu süre sonrasından araştırmacılar ortak bir kanıya varmayı başardı. Sadece 4 tane oyuncak verilen çocuklar, ellerindeki sınırlı sayıda oyuncağa daha iyi odaklandığı için daha yaratıcı oyunlar oynadı. Yani sınırlı oyuncak, aslında işlevi olmayan ama çocukların kendi zihninde geliştirdiği yaratıcı yöntemler ile farklı birçok alanda kullanılabildi. Diğer yandan fazla sayıda oyuncağa sahip çocuklar sadece oyuncağın elverdiği şekilde vakit geçirdi. Herhangi bir fikir üretmesine gerek kalmadı çünkü onu bıraktığına önünde daha birçok seçenek vardı.

Çocuklarımızı teknolojiden uzak tutmaya çalışırken en sık başvurduğumu yöntemlerden biri olan oyuncak yüklemesi çocuklarınız için zararlı olabilir. Eğlenceli ve eğitici oyuncaklar satın alamaya çalışırken aynı anda birçok seçenekle çocuğunuzu baş başa bırakmayın. Zaman zaman değiştirebileceğiniz koleksiyonunuzda sınırlı seçenekler bulundurarak çocuklarınızın yaratıcılığına katkıda bulunabilirsiniz. Sadece oyuncakların sınırlı sayıda tutarak değil, oyun oynarken de çocuğunuzu özgür bırakarak hayal gücünü sınırlandırmamaya özen gösterin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz