Göğüs pompası nedir ve neden kullanılır?

0
2.415 Okunma
göğüs pompası

Bebekler için en değerli besin kaynağı hiç şüphesiz anne sütü. Doğum sonrası başlayan emzirme dönemi, bebek yaklaşık 2 yaşına gelene kadar devam ediyor. Bu doğal süre tüm ebeveynler için kolay geçmeyebiliyor. Emzirme de zorluk yaşayan veya iş hayatı sebebi ile bebeğini emziremeyen anneler için en büyük yardımcı göğüs pompası.

Göğüs pompası neden kullanılır?

Süt pompası olarak adlandırılan bu ürünlerde asıl amaç, emzirme döneminde bebeğinden uzakta kalan veya bebeğin kaslarının gelişmemesi gibi durumlarda emzirmeyi gerçekleştiremeyen annelere destek olmaktır. Özellikle çalışan anneler tarafından tercih edilen bu ürün ile süt sağma işlemini gerçekleştirerek, siz yanında olmasanız bile bebeğinizin anne sütü almasını sağlayabilirsiniz.

Kimler göğüs pompası kullanmalı?

göğüs pompası

 

  • Çalışan kadınlar,
  • Göğüs ucu emzirme için elverişli olmayan kadınlar,
  • Prematüre bebek sahipleri,
  • Çene kasları henüz gelişmemiş bebeklere sahip kadınlar,
  • Süt üretimi yetersiz olan kadınlar
  • Süt birikimden dolayı göğüs sansıcı çeken kadınlar.

Göğüs pompası kullanmanın faydaları

Anne sütü bebekler için en sağlıklı besindir. Uzmanların tavsiyesine göre sağlıklı çocuklar yetiştirmek için ilk 6 ay sadece anne sütü, 6 aydan sonra ise ek gıda ile birlikte 2 yaşına kadar anne sütü verilmeye devam edilmelidir. Fakat yenidoğan bebeklerdeki sorunlar veya anne göğüs yapısından kaynaklanan sorunlar baen emzirme döneminin sıkıntılı geçmesine sebep olabilir. Bu dönemde en sık rastlanılan durum, emzirmenin yeterli olmadığı durumlarda annenin göğsünde sancılar oluşması ve zamanla süt üretiminin zayıflaması olarak sıralanabilir. Anne tarafından bu gibi zararlar varken, bebek de yeterli anne sütü alamadığı için gelişimde eksiklikler yaşanabilir. Bir diğer durum ise çalışan annelerin bebeği ile uzak kaldığı dönemlerde emzirme işlemini gerçekleştirememsidir. Bu gibi durumlarda göğüs pompası kullanmak hem bebek hem de anne sağlığının korunmasında yardımcı olur.

Göğüs pompaları ile sütü sağıp uygun koşullarda saklayarak siz olmadığınız zamanlarda dahi bebeğinizin anne sütü almasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, anne sütünün artması için devamlı olarak emzirme yapmak çok önemlidir. Bebeğinizin kasları gelişmediği için yeterli süt tüketimi yapamadığı durumlarda göğsünüzde ağrı yaşayabilir veya ilerleyen zamanda süt üretiminin azaldığını gözlemleyebilirsiniz. Göğüs pompası ile sütün tamamını sağarak yeni süt üretimine ve göğüs kanallarının açılmasına yardımcı olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz