Google akıllara durgunluk verecek yeni bir özellik yayınladı

0
149 Okunma

Google yapay zeka teknolojisini aktif olarak kullanan şirketlerin başında geliyor. Geleceğin teknolojisi olarak bakılan yapay zeka ile insan beyninin ortaya çıkaracağı sonuçları yazılımsal olarak elde edebiliyorsunuz. İşte Google bunu kullanarak yeni bir servis duyurdu. Google Imagen, çalışama prensibi ile kullananları kendisine hayran bırakacak.

Thor: Love and Thunder yeni tanıtım fragmanı yayınlandı!

Google Imagen ile yazıyı görüntüye çevirin

Teknoloji devi Google yazdığınız metni görüntüye çeviren yeni bir hizmet duyurdu. Deneyimleyenleri şaşırtan bu yeni özellik, yapay zekayı kullanarak muhteşem sonuçlar ortaya çıkarıyor. Yazılan herhangi bir metni insan beyninin ortaya çıkarabileceğine yakın görsel sonuçlara çeviren Imagen; sınırları zorlayan cinsten bir özellik oldu.

Google Imagen

Şimdilik tüm kullanıcıların deneyimine sunulmayan bu özellik; yayılması ile büyük fark yaratacak. Kullanımı oldukça basit olan Imagen, sizden sadece anlaşılır bir metin talep ediyor. Bundan sonra aradığını veya görmek istediğiniz görseli tane tane kaleme alarak elde etmeniz mümkün olacak. Yapay zekanın gelebileceği en uç nokta olan bu yeni sistem, sınırları zorluyor. Aşağıda Google Imagen kullanılarak elde edilmiş bazı resimleri inceleyebilirsiniz.

Google Imagen

Imagen ile elde edilen fotoğraf yazılan açıklama ile birebir uyumlu. Google bu özelliğin nasıl kullanıldığına dair ayrıntılı bilgiyi sitesinde yayınladı. Yazdığını kelimleri kodlayarak görsele çeviren bu sistemi kullanmak için yapmanız gereken tek şey iyi ifade edilmiş bir metin yazmak. Üstelik bunun için sade, anlaşılır ve basit metinler yazılması yeterli.

Kullanımı oldukça keyifli olacak yeni özellik Google Imagen hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz