Google Asistan tatilden önce alarmlarınızı düzenliyor

0
143 Okunma

Google, Asistan uygulaması ile kullanıcıların hayatını bir hayli kolaylaştırıyor. Sadece konuşarak birçok işlevi yürütebileceğiniz bu özel yapı; sizi sizden iyi tanımaya ve bildirim vermeye devam ediyor. Bir kullanıcı tatil günlerinizi önceden bilen Google Asistan özelliğinden alarmını değiştirmek için bildirim aldığını söyledi.

Google Asistan tatil günlerinde erken kalmaya son veriyor

Google Asistan tatilden önce telefonunuzu düzenliyor

Tüm hafta çalışıyor ve yoruluyorsanız tatil günlerinizde biraz tembellik yapmak isteyebilirsiniz. İnsanların çoğu çalışma günlerinde alarmla uyandığı gibi zaman zaman alarmı kapatmayı unutup tatilde de erkenden kalıyor. Google görünüşe göre bu durumu ortadan kaldıracak bir özellik geliştirdi. Kanada da yaşayan bir Pixel kullanıcısı tatil gününde Google Asistan tarafından bir bildirim aldığını bildirdi. Yarın Kanada Günü başlığı altında gelen bildirimde şu ifade yer alıyordu;

“[x] alarmınızı değiştirmek için dokunun.”

Bir tatil gününe girerken kullanıcının unutulan alarmını kapatmayı teklif eden Asistan; dikkat çekti. Bildirime tıkladığınızda direk olarak alarmlarınıza yönlendiriliyorsunuz. Oldukça efektif olan bu özellik şimdilik Pixel cihazlarda yer alıyor. Fakat bu bir başlangıç olarak görünüyor. İlerleyen süreçte tatil günlerinizde sizi uyaran akıllı sistemlere izin verilebilir. Bu bildirimler ile alarmınızı bir günlük ve ya tatil sürecinde kapatmaya ayarlayabilirsiniz.

Instagram, TikTok’a tıpa tıp benzemek istiyor olabilir! İşte yaklaşan tehlike

Çok basit gibi görünen bu özellik geliştirilmesi ile sizi unuttuğunuz alarm kapatma derdinden kurtaracak. Google Asistan hayatımızı kolaylaştırmaya odaklanan bu tür özellikleri ile ön plana çıkıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz