Google’dan Ukrayna’daki kullanıcılar için hayat kurtaracak sistem

0
265 Okunma

Teknoloji devi Google, Ukrayna’daki Android kullanıcılarının saldırılar gerçekleşmeden önce telefonlarına yakındaki hava saldırısı uyarılarını alacağını duyurdu. Bir blog gönderisinde şirket, ülkedeki Android kullanıcıları için bir uyarı sistemi üzerinde Ukrayna hükümetiyle birlikte çalıştığını söyledi.

Ukrayna’daki telefonlara hava saldırısı uyarısı gönderecek

Google yayınladığı blog yazısında, “Trajik bir şekilde, Ukrayna’da milyonlarca insan artık güvenliğe ulaşmak için hava saldırısı uyarılarına güveniyor” dedi. “Ukrayna hükümetinin talebi ve yardımıyla, Ukrayna’daki Android telefonlar için hızlı bir Hava Saldırısı Uyarıları sistemini kullanıma sunmaya başladık. Bu çalışma, ülkenin mevcut hava saldırısı uyarı sistemlerini tamamlayıcı niteliktedir” açıklamasında bulundu.

google-dan-ukrayna-daki-kullanicilar-icin-hayat-kurtaracak-sistem-1

Google, uyarıların Ukrayna hükümeti tarafından halihazırda gönderilmekte olan mevcut uyarılara dayandığını söyledi. Android için mühendislik başkan yardımcısı Dave Burke’e göre, tüm çaba, depremler hakkında uyarı vermek için oluşturulmuş bir sistemden uyarlandı . Yeni uyarı sistemi 10 Mart’ta kullanıma sunuldu ve Ukrayna’daki tüm Android telefonlara yayılacak.

Google, yeni uyarı sistemine ek olarak, blog yayınında Rusya’daki tüm reklam satışlarını duraklatmak ve Avrupa’daki Google Play Store’dan Rus devlet tarafından finanse edilen medya uygulamalarını kaldırmak da dahil olmak üzere son hamlelerini yineledi. Ayrıca, Google Fi’de Ukrayna’dan ve ABD’den Ukrayna’ya uluslararası arama ücretlerinden feragat etmek gibi aldığı diğer yeni önlemleri de ayrıntılı olarak açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz