Gizliliğe önem verenlerin değiştirmesi gereken Chrome ayarları

0
259 Okunma

Dünyanın en popüler tarayıcısı Google Chrome, gizlilik konsunda önceden ayarlanmış seçeneklerle gelmekte. Gizliliğe önem veren kullanıcıların bu ayarları mutlaka değiştirmesi tavsiye edilmektedir. İşte gizliliğe önem verenlerin değiştirmesi gereken Chrome ayarları…

Google hesabınızdan çıkış yapın

gizlilige-onem-verenlerin-degistirmesi-gereken-chrome-ayarlari-1

Chrome’da oturum açtığınızda, Google’ın gerekenden çok daha fazla veriye erişmesine izin vermiş olursunuz. Chrome’da oturum açmak, Google’ın yer işaretlerinizi ve geçmişinizi cihazlar arasında senkronize etme gibi özellikleri kullanmasına olanak tanır. Senkronizasyon erişimini kaybetme konusunda sorun yaşıyorsanız, Chrome’daki Google hesabınızdan tamamen çıkış yapmayı düşünmelisiniz .

Bunu yapmak için Chrome’un sağ üst köşesindeki üç noktalı menüyü tıklayın ve Ayarlar’ı seçin . Ardından, soldaki Chrome ve Siz sekmesini seçin . Google hesap adınızın yanındaki aşağı oka basın ve Çıkış yap’ı seçin .

Bu sırada , Google hesabınızın altındaki Senkronizasyon ve Google hizmetlerini seçebilir ve Chrome ile oturum açmaya izin ver’i devre dışı bırakabilirsiniz . Bu, Chrome’da oturum açmadan Google sitelerinde oturum açmanıza olanak tanır.

Daha güvenli bir parola yöneticisine geçin

gizlilige-onem-verenlerin-degistirmesi-gereken-chrome-ayarlari-2

Pek çok kişi hala tüm şifrelerini saklamak için Google Chrome’u kullanıyor ve bu, internette her yerde zayıf şifreler veya aynı şifre kullanmaktan biraz daha güvenli olsa da, iyi bir şifre yöneticisinin yerini tutmaz.

Chrome’un güvenlik ayarlarını inceleyin

gizlilige-onem-verenlerin-degistirmesi-gereken-chrome-ayarlari-3

Chrome, Google’ın sunucularına oldukça fazla veri gönderir. Bu, internette gezinmeyle ilgili temel güvenlik uygulamaları hakkında çok sınırlı bilgiye sahip kişiler için iyi olabilir, ancak çoğu insan için bu, Google’a göndermekten kaçınabileceğiniz bir veri noktası daha.

Bunu, Chrome ayarları > Güvenlik ve gizlilik > Güvenlik’e gidip Standart koruma’yı seçerek değiştirebilirsiniz . Bu, tarama verilerinizi Google’a göndermeden sizi güvende tutar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz