Google eski mühendisi: Teknoloji alanında kadın olmak berbat bir şey

0
334 Okunma
Google'ın eski mühendisi: Teknoloji alanında kadın olmak berbat bir şey

Google‘ın eski mühendisi Loretta Lee, Google’a dava açtığını kendi web sitesinde yaptığı bir açıklamayla bildirdi.

Unicorn Techie adını verdiği web sitesinde neden eski şirketine dava açtığını ve kadın yazılım mühendislerinin teknoloji şirketlerindeki yerini anlatan bir yazı yazdı. Kadınların teknolojide çok yer alamamasını ”çünkü teknolojide kadın olmak berbat bir şey” sözleriyle açıkladı.

Google şirketinin erkek ve kadın ayırımını doğru yapamamasıyla alakalı bir sürü iddia olduğunu belirten Lee, endüstrideki kadın sayısının 1980’lerden beri düşüşte olduğunu da bildirdi. 

Google istatistiklerle oynuyor

Google'ın eski mühendisi: Teknoloji alanında kadın olmak berbat bir şey
Loretta Lee

Google’ın 2017’deki şirket içindeki çeşitlilik analizleri üzerine görüşlerini belirten eski Google mühendisi, Google ve bu gibi şirketlerin bu konudaki istatistiklerinin her zaman doğru olmayacağını açıklarken bir anısından da bahsetti.

”Google’da çalıştğım dönemde ”UX Tasarımcıları” olarak adlandırılan çalışma kolunun ismi şirket tarafından değiştirilerek ”UX Mühendisleri” yapıldı. Bu olaydan ise kısa bir süre sonra ”Çeşitlilik İstatistikleri” yayınlanmaya başlandı. Bu isim değişikliğiyle birlikte Google bünyesinde çalışan kadın mühendislerin oranında %20 gibi bir artış görüldü. Yayınlanan istatistiklerde ise çalışanların sadece %80’i yer alıyordu. Bu konuda çok güçlü bir tahmin yapacak olursam %80 içinde yer almayan çoğu çalışanın cinsiyetinin erkek olduğunu söyleyebilirim.”

Loretta Lee’nin sitesinde yaptığı bu açıklamadan sonra ise Google’ın eski çalışanıyla arayı bulmak için gizliden anlaşma yoluna gittiği de kulağımıza gelen bilgiler arasında.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz