Android telefonunuzu eski sevgilinizden kurtarma rehberi!

0
254 Okunma

Android telefonunuz zaman zaman size eski anılarınızı hatırlatıyor. Ancak bazen bu özellik yüzünden hafızanızdan silmek istediğiniz hatıralar tekrar gözünüzde canlanabiliyor. Böylece o acı hatırayı tekrar yaşamak zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak artık buna dur demenin zamanı geldi. Biz de bu yazımızda Android telefonlardan istenmeyen kişileri  engelleme rehberini derledik. İşte detaylar…

İstenmeyen kişileri Google Fotoğraflar’dan silme rehberi!

Google Fotoğraflar bazen hatırlamak istenmeyen anıları ve kişileri size hatırlatabiliyor. Biz de Google Fotoğraflar uygulamasından istenmeyen kişi ve anıları silebilmeniz için yapılması gereken adımları sizin için araştırdık.

Google Fotoğraflar istenmeyen kişi silme

Birinin tüm fotoğraflarını albümünüzden gizlemek için adımları sırasıyla takip edin. Google Fotoğraflar’ı açın ve sağ üst köşedeki profil simgesine dokunun. Fotoğraflar ayarları > Tercihler > Anılar > İnsanları ve evcil hayvanları gizle seçeneğine gidin .

Bu, fotoğraflarınızda tanımlanan tüm farklı insanlardan ve evcil hayvanlardan oluşan bir tabloyu ortaya çıkaracaktır. Gizlemek istediğiniz tüm kişileri veya evcil hayvanları seçtiğinizde, artık onların resimlerini anılarda veya Google Fotoğraflar tarafından oluşturulan diğer öne çıkanlarda görmezsiniz. Bu sayede hatırlamak istemediğiniz anıları ve istenmeyen kişileri Google Fotoğraflar’dan gizleyebilirsiniz.

Belirli bir tarihte çekilen fotoğrafları Google Fotoğraflar’da gizleme!

Google Fotoğraflar yalnızca kişileri hatırlatmakla kalmıyor bunun yanı sıra önemli tarihleri de de size anımsatıyor. Buna göre belirli tarihler için anılar oluşturur. Bu özellik başta kulağa hoş gelse de hafızanızdan silmek istediğiniz günleri de aklınıza tekrar getirebilir. Peki Google Fotoğraflar’ın hatırlatmasını istemediğiniz anıları nasıl engelleyebilirsiniz?

Google Fotoğraflar’ın bu anıları oluşturmasını da engellemek için adımları sırasıyla takip etmeniz gerekiyor. Profil simgesi > Fotoğraf ayarları > Tercihler > Anılar > Tarihleri ​​gizle seçeneğine gidin. Buna ek olarak hariç tutmak istediğiniz tarihleri ​​ekleyin. Böylelikle Google Fotoğraflar, anılar oluşturduğu o günlere ait tüm fotoğrafları dışarıda bırakacaktır.

Bir kişinin tüm fotoğraflarını arşivlemek!

Eğer bir kişinin fotoğraflarını görmek istemiyorsanız ancak tamamen silmeye de kıyamıyorsanız arşivlemeyi deneyebiliriz. Google Fotoğraflar’ın arşivleme özelliği ile bahsi geçen fotoğrafları arşiv klasörüne taşıyabilirsiniz. Bu klasöre taşıdığınız fotoğraflar, aynı zamanda yeni anılara da eklenmeyecek. Bu özelliği kullanabilmek için öncelikle Google Fotoğraflar’a girin. Ardından görmek istemediğiniz fotoğrafları seçin. İşiniz bittiğinde alt araç çubuğunu sağa kaydırın ve Arşivle’yi seçin.

NOW mu diyelim yoksa sen mi gerçek adını söylersin Fox?

Peki siz Google Fotoğraflar uygulamasında istenmeyen kişi silme, arşivleme gibi özellikleri biliyor muydunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz