Google Fotoğraflar sanıldığı kadar güvenli olmayabilir

0
375 Okunma
Google Foto

Birçoğumuzun severek kullandığı ve bize her yerde fotoğraflarımıza erişim imkanı sunan Google Fotoğraflar da güvenlik açığı çıktı. Bağlantınıza sahip herkes Google Fotoğraf albümlerinize erişim sağlayabiliyor. Bulut tabanlı fotoğraf depolama sistemi olan Google Fotoğraflar ile kullanıcılar, istedikleri zaman istedikleri yerde albüm oluşturabiliyor ve bu albümlerine erişim sağlayıp paylaşım yapabiliyorlar.

Google Play Store içindeki tehlikeli uygulama sayısı açıklandı!

 

Google’da fotoğraflarınız sadece size özel değil

Robert Wiblin’in ortaya attığı iddiaya göre; Google Fotoğraflar bağlantı adresinize sahip herkes fotoğraflarınıza erişim sağlayabiliyor. Yani bağlantınızı yanlışlıkla biriyle paylaşmanız sonucunda siz izin vermeseniz bile kişi fotoğraflarınıza erişim sağlayabiliyor. Bu durum kullanıcı güvenliğini tehlikeye atar nitelikte.

Google ise durumun farkında, web sitesinde paylaştığı gönderide  “ Paylaşılan bağlantıya sahip herkes albümü görebilecek” dedi. Google Drive’ın ise sadece seçilen alıcıların dosya erişimine izin veren bir sistemi var. Google’ın ise Google Fotoğraflar ile alakalı neden böyle bir seçeneğinin olmadığı henüz bilinmiyor. Fakat anlaşılan o ki Google Fotoğraflar yerine özel albüm ve bağlantı adresleri oluşturmak için Google Drive daha güvenli.

Fotoğraf paylaşım bağlantısına sahip olan kullanıcılar albüm paylaşımlarını durdurmak için Google web sitesinden yardım alabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz