Google Play Store içindeki tehlikeli uygulama sayısı açıklandı!

0
309 Okunma

Uygulama marketleriyle ilgili zaman zaman bazı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor. Son olarak  Sydney Üniversitesi ve CSIRO tarafından iki yıl süren çalışmasının sonucunu açıkladı. Ortaya çıkan verilere göre, Google Play Store içinde tehlikeli uygulama sayısı oldukça dikkat çekti.

Google Play Store temasını yeniledi

Google Play Store tehlikeli uygulama sayısı açıklandı

Android dünyasının uygulama marketi olan Google Play Store’da 1 milyona yakın uygulama var. Tahmin edeceğiniz gibi bu uygulamaların bir kısmı iyi niyetli değil. Kötü amaçlı yazılımların da yer aldığı mağazada son yapılan çalışmayla 2.040 adet tehlikeli uygulama tespit edildi.

1 milyon uygulamanın hepsini inceleyen araştırma bunun için makine öğrenmesini ve sinir ağlarını kullandı. Oluşturan algoritma uygulama mağazasındaki en popüler 10.000 uygulamaya benzer metin açıklaması ve görseli olan uygulamaları tespit etti. Algoritma burada 49.608 adet potansiyel tehdit buldu.

Google, Android'de 32 bit uygulama desteğini sonlandıracağını duyurdu!

VirusTotal kullanılarak söz konusu uygulamaların 7.246 adedi kötü amaçlı olarak işaretlendi. 2.040 adedinin ise sahte ve yüksek riskli olduğu ortaya çıktı. Ayrıca uygulamaların 1.565 adedinin en az beş hassas izin istediği, 1.407 adedinin ise reklam yerleştirmeleri yaptığı açıklandı.

Ä°lgili resim

İncelenen uygulamaların çoğu uygulama marketinden kaldırıldı. Google ekibi, uygulama askıya alma oranının yüzde 66’ya yükselttiğini belirtti.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz