Google Haritalar daha gizli ve güvenli oluyor

0
175 Okunma
Google Haritalar

Google Haritalar, YouTube ve Google Asistan gibi uygulamaları kullanılarken, kişilerin gizliliğe odaklanmasına dikkat çekmeyi hedefliyor.

Kullanıcıların gizliliği üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını amaçlayan Google ‘Siber Güvenlik Bilinci Ayı‘nı başlattı.  Google, yeni getirdiği özellikleriyle gizliliği ve güvenliğe işaret ediyor.  Şirket iOS’tan önce Android ekosistemi için sunulacak Haritalar Gizli Modu başlattığını duyurdu.

Google Haritalar özelliği artık kişiselleştirilebilir

Yeniliklerini bildirdiği blog sayfasından paylaştığı bu yeni özellikler ile Google, artık Gizli Mod’daki cihazınızda Google Haritalar ve Google Hesabı bilgileri kaydetmeyecek. Bu kapsamda Haritalar’ı kişiselleştirmek için kullanma seçeceğiniz doğmuş olacak. Google gizlilik konusunda kullanıcılarına geniş olanaklar sunmaya devam ediyor.

YouTube‘da da konum ve web geçmişinizi otomatik olarak temizleyen seçenekler hali hazırda bulunuyor ancak, Haritalar kısmında bu konuyu yeni görüyoruz.

Gizlilik ve güvenlik ana hedef

Konum geçmişi ve web etkinliği gibi verilerin saklanma zaman aralığını ayarlama imkanı tanıyacak bu özellik ile veriler 3 ay veya 18 ay içinde belirlenen zaman aralığında otomatik silinebilecek.

Google-guvenlik-Siber-Guvenlik-Bilinci-Ayi

Bunun yanında bir de Google, telefonunuzda bir uygulama açmaya gerek kalmadan en son kullandığınız sesli komutları veya soruları Google Asistan üzerinden silmenizi sağlıyor. Google Asistan’ı kullandığında “Hey Google, sana söylediğim son şeyi sil” veya “Geçen hafta sana söylediğim her şeyi sil” dediğinizde her şey silinmiş olacak.

Ancak hatırlatmakta fayda var ki bu en fazla bir haftalık geçmişe gidiyor ve silebiliyor. Daha eski verileri silmek isterseniz ayarlar menüsünü ziyaret etmeniz gerekiyor.

Google bu faydalı özelliklerine bir de doğrudan Chrome ve Android cihazlarda oturum açtığınızda değiştirdiği özellikle karşımıza çıkıyor. Bununla beraber senkronize etme ve şifre kontrol özelliğini şifre yöneticisine otomatik olarak ekleme özelliğini dahil ediyor.

Şifrenizin kontrolünü daha kolay sağlayacağınız bu özellik ile şifrenizin tehlikede olup olmadığı bilgisine çok daha kolay ulaşabileceksiniz. Zayıf şifreleri de değiştirmeyi önerecek olan bu özellik ise Google’ın Google’dan korunma yolları olarak yorumlandı.

Google projesi Levi’s ceketlerine taşınıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz