Google Haritalar’da bilgi paylaştıkça çoğalacak!

0
154 Okunma

Google Haritalar yeni bir özellikle daha kullanıcı dostu bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. En fazla kullanılan navigasyon uygulamarından biri olan Google Haritalar, Waze uygulamasında olan sistemin benzerini kendine entegre edecek.

Google, Waze’deki özelliği Haritalar’a da getirme konusunda kararlı. Son zamanlarda yabancı basında çıkan haberlere göre Google, uygulamaya rapor ekle seçeneği getirecek. Böylece, olay yerinde bir kaza, trafik sıkışıklığı ya da radar olduğunda bunu Haritalar’a rapor edebileceksiniz. Böylece diğer kullanıcılar da bunu görebilecek.

Yeni özelliğin bu hafta içerisinde güncelleme olarak Android cihazlara gelebileceğini belirtti. iOS kullanıcıları da yakın zamanda bu özelliğe kavuşacak.

Aslında bu özellik, Aralık sonundan beri bazı test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyordu. Fakat yeni gelecek güncelleme ile birlikte bu özellikten tüm kullanıcılar faydalanabilecek. Bazı yorumlara göre bu yeni özellikler, bazı ülkelerde hukuki sorunlar yaratabilir. Çünkü radar sistemini önceden bildiren yazılımlar genellikle yasaklanmakta. Ayrıca söz konusu özelliklerin ülkemize gelip gelmeyeceği de henüz belirsizliğini koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz