Google Haritalar’dan hayat kurtaran yenilik

0
100 Okunma

Google haritalar için yayınlanacak yeni güncelleme kullanıcıların güvenliğini sağlayacak. Uygulama, sürücüleri kazaya açık alanlardan uzaklaştıracak.

Kazaların önüne geçecek

En popüler harita uygulaması olan Google Haritalar, kazaları önlemek amacıyla kullanıcıyı sert fren yapılan yerlerden uzak tutacak yeni bir işlev kazanacak. Kazaları en aza indirmek için çalışan şirket yeni özelliği ile ilgili ”Örneğin insanların güneş parıldamasına doğru araba kullandıkları sırada günün belirli saatinde bir rota boyunca ani frenleme olaylarında artış olursa, sistemimiz bu olayları algılayabilir ve alternatif rotalar sunabilir. Yeni özellik hem iOS, hem de Android platformundaki Google Haritalar’da kullanılabilecek” ifadelerini kullandı.

google-haritalar-da-hayat-kurtaran-yenilik-1

Google Haritalar, eksik yolları düzenlemenize izin verecek

Şirket, sert fren yapan sürücüler nedeniyle hangi yolların tehlikeli olduğunu belirlemek için mobil cihazlarına yerleştirilen sensörlere başvuracak. Ancak sensörlerin çok güvenli olmadığını belirten Google yapay zekadan da yararlanacak. Yeni özelliğin kısa zamanda kullanıma sunulması planlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz