Google Haritalar ile Belirli Bir Zamanda Trafiğin Nasıl Olacağını Görün

0
129 Okunma

Google Haritalar, en iyi rotaları bulmak için ne kadar sezgisel olsa da , mobil uygulamada kalkış ve varış saatlerini seçmenize asla izin vermez. Bu özellik, masaüstü sitesinde uzun süredir mevcuttur ve belirli bir zamanda trafiğin nasıl olması gerektiğini ve gelecekte bir noktada sürüşünüzün ne kadar süreceğini görmenize olanak tanır. Neyse ki, Google nihayet bu özelliği iPhone ve Android için uygulamaya ekledi.

Bunu denemek için, aşağıdaki bağlantılarla yapabileceğiniz Google Haritalar uygulamanızı güncellemeniz gerekecek. Bunu yaptığınızda, varış noktanıza belirli bir saatte varmak istiyorsanız ne zaman yola çıkmanız gerektiğini görmek için ideal olan varış ve/veya kalkış saatlerini seçerek önceden plan yapabileceksiniz.

  • Google Haritalar’ın en son sürümünü edinin: Android | iOS

Kalkış veya Varış Saatlerini Ayarlama

Ne zaman yola çıkmak istediğinize veya istediğiniz bir yere varmak istediğinize bağlı olarak bir gezi planlamak Google haritaları ile daha kolay olamazdı – ekranın üst kısmındaki arama alanına normalde yaptığınız gibi hedefinizi girmeniz yeterlidir. Bunu yaptıktan sonra mevcut rotaları görmek için “Yol Tarifi” üzerine dokunun.

Daha sonra verilen seçenekler arasından en iyi rotayı seçin. Oradan, sağ üstteki üç noktalı menü düğmesine dokunun ve istemden “Kalkış ve varış saatini ayarla” (Android) veya “Ayrılmak için bir hatırlatıcı ayarla” (iOS) seçeneğine basın.

google-haritalar-ile-belirli-bir-zamanda-trafigin-nasil-olacagini-gorun-1

Şimdi, ya size verilen zaman tablosundan “Kalkış Saati”ni istediğiniz saat ve tarihi ayarlayın ya da şu saatte varmak istiyorsanız sağ üstteki “Gelen” sekmesine dokunarak saat ve tarihi aynı şekilde ayarlayın. belli bir süre. İşiniz bittiğinde “Ayarla” düğmesine basın ve Google Haritalar, ilkini seçtiyseniz bir ETA ile birlikte rota için ortalama seyahat sürelerini veya ikincisini seçtiyseniz kalkış için önerilen bir saati verir.

Bu yeni özellik ne kadar kullanışlı olsa da, bazı sınırlamaları olduğunu belirtmekte fayda var. Bir kalkış saati ayarlarsanız, Google Haritalar şu anda sizi bir bildirim yoluyla uyarmaz. Bunun yanı sıra, trafik koşulları gerçek zamanlı olarak güncellenmez, bu nedenle trafik kazaları ve ani hava düşüşleri gibi öngörülemeyen olaylar nedeniyle varış süreleri değişebilir ve büyük ölçüde değişebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz