Google Haritalar ile toplu taşıma kaçırmaya son!

0
232 Okunma

Google, her gün gidip gelmek için toplu taşıma araçlarını kullananlara büyük ölçüde yardımcı olacak Google Haritalar için iki yeni özellik yayınladı.

Google Haritalar ile toplu taşıma

Google Haritalar toplu taşıma derdine çare buldu

Yeni özelliklerden ilki, otobüsler için canlı trafik durumu ve kalabalıklık tahminleri oldu. Google Haritalar kullanıcılarının transit geçişlerinde daha iyi planlama yapmalarına yardımcı olacak. Gerçek zamanlı trafik koşulları nedeniyle toplu taşıma zamanlamaları her zaman doğru olmayabiliyor. Bu fikirle Google Haritalar kullanıcılarını doğrudan yerel toplu taşıma yoğunluk durumu verisi paylaşan altyapıdan gerçek zamanlı bilgilerle besleyecek.

Bugün açıklanan ikinci yeni özellik ise Haritalar’ın otobüslerin, trenlerin veya metroların geçmişteki sürüşlerine dayanarak oluşturacağı araçların kalabalık durum oranlarını gösterecek. Bu şekilde otobüse binerken veya bir sonrakinin gelmesini beklerken daha bilinçli bir karar verebileceksiniz. Özellikle aktarmalı seyahat eden yolcuların veya uzun mesafede yük taşıyan yolcuların imdadına yetişen Haritalar’ın bu özelliği rakiplerinden birkaç adım önde olacağını gösteriyor.

Google Chrome yeni bir özellik kazandı

Bugün yayınlanan güncelleme hem Haritalar Web sürümünde hem de Android ve iOS platformunda yayınlandı.

Kaynak: ShiftDelete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz