Güneş enerjisiyle 725 km yol

0
306 Okunma

Evet doğru duydunuz. 450 mil yani 725 kilometre. Bu, Almanya’nın genişliğinden 80 km daha fazla.

2016 yılında Dünya Solar Challenge kazananları tarafından kurulan (Toy Story’ye bağlı olmayan) bir şirket olan Lightyear, sürüş sırasında şarj edilebilen bir elektrikli güneş yardımlı olan One‘ı geliştirdi!

Beş koltuklu araç, her bir tekerlekte oturan, bağımsız olarak kontrol edilen dört elektrikli motor tarafından çalıştırılıyor ve tıpkı herhangi bir elektrikli araç gibi, fişli olması gerekiyor. Bununla birlikte, Lightyear One aynı zamanda çatısında, kaputunda ve arka tarafında güneş panelleri ile birlikte geliyor ve motora sürüş sırasında ilave güç sağlıyor ve aracın olağanüstü menzile ulaşmasına yol açıyor. Bununla birlikte Lightyear One, güneş enerjili şarj işleminin kablolu ve hızlı şarj teknolojisine kıyasla ne kadar yavaş olduğu göz önüne alındığında, tamamen güneş enerjisi ile çalışmaz. Güneş panelleri, Bir’e saatte 7.5 mil (12 kilometre) aralık verebiliyor, bu da ne kadar yavaş sürüyorsanız, o kadar uzun süre kullanabiliyorsunu demek oluyor… Ve pilinizin bitmesi durumunda güneş panelleri araca, sizi en yakın şarj istasyonuna kadar götürmek için ihtiyaç duyduğu ilave gücü veriyor.

BMW akıllı araba üzerinde çalışıyor

Lightyear One‘ın tasarımı güneş panellerinin mevcudiyeti tarafından belirlenir. Paneller sertleştirilmiş bir cam örtünün altında durur, yani sağlamdır ve kırılmadan iyi bir darbe alabilmeye müsaittir. Panellerin herhangi bir 3D yüzey şeklini alamadığı göz önüne alındığında, otomobilin gövdesi, çoğunlukla, en belirgin tasarım detayı olduğunu kanıtlayan ince farlar ve arka farlar ile nispeten düzdür. Sonuç olarak, çift renkli gövdesi karakteristik bir özellik haline gelir ve otomobilin eski moda bir görünüme kavuşmasına rağmen sportif görünmesini sağlar. Tek bir şarjla San Francisco‘dan Las Vegas‘a gidebilecek bir araç için küçük bir bedel, değil mi?

Tasarımcı: Lightyear

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz