Google Huawei ile ilişkilerini durdurdu

0
91 Okunma

Teknoloji dünyası son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri’nin Çinli telefon şirketlerine karşı aldığı kararla çalkalanıyor. ABD’ Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan kararnamenin ardından, ABD’de risk teşkil eden firmalardan ekipman alınmasını engellenmesine karar verildi. ABD’nin bu kararının özellikle Huawei’yi hedef aldığı konuşmaları dolaşırken, Google Huawei ile ilişkilerini askıya alarak gündeme damga vurdu.

Google Huawei ile ilişkileri askıya aldı

ABD ve Çin arasındaki gerilim telefon üreticilerine doğrudan yansıdı. Çinli telefon üreticilerinin etkilendiği gerilimde en son hamle Ulusal Acil Durum ilan edilmesi oldu. Sonrasında ise Google Huawei ile ilişkilerini askıya aldığı ortaya çıktı. Tüm dünyada geçerli olan kararın özellikle Huawei kullanıcılarını önemli ölçüde etkileyeceği konuşulmaya başlandı. Yaşanan olayın sonucu olarak Huawei kullanıcıları, Android güncellemelerine erişimde sorunlar yaşayabilecek. Hatta daha geç güncelleme alacak.

Konuyla ilgili Huawei cephesinden hızla bir yanıt geldi. Şirket, tüm Huawei ve Honor markalı telefonlar için güvenlik güncellemelerinin devam edeceğini söyledi.

Google ve Android de söz konusu kararla ilgili açıklamalarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Google açıklamasında şunlara yer verdi:

“Kanuna uyuyor ve sonuçları gözden geçiriyoruz. Hizmetlerimizin kullanıcıları için Google Play ve Google Play Protect‘teki güvenlik korumaları mevcut Huawei cihazlarında çalışmaya devam edecek.”

Android ise “, ABD hükümetinin tüm gereksinimlerine uymakla birlikte, tüketicilerin halihazırda kullanmakta olduğu mevcut cihazlarda Google Play ve Google Play Protect’in güvenliği gibi hizmetlerin çalışmaya devam edeceğini garanti ederiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz