LG TV modelleri farklı dilleri algılayabiliyor

0
237 Okunma

Yapay zeka destekli LG TV modelleri artık farklı dillerdeki komutları algılayabiliyor. Yapay zeka desteği ile yetenekleri artan televizyonların son özelliği farklı dilleri desteklemesi. LG, 2019 model TV’leri için Çoklu Dil Desteği‘ni duyurdu.

Derin öğrenme algoritmasıyla birlikte gelen LG TV modellerinde ThinQ yapay zeka platformu bulunuyor. Televizyonlar bu sayede içerikleri uygun şekilde analiz ediyor. Sonrasında ise kullanıcıya optimize edilmiş içerikler sunuyor.

LG TV modelleri için sesiyle komut vermek isteyen kullanıcıların uzaktan kumandaya konuşarak vermesi yeterli. Verilen karışık komutları bile algıladığı iddia edilen televizyonlar Türkçe, İngilizce, Fransızca, Portekizce, İspanyolca ve Rusça olmak üzere birçok dili destekliyor.

Güney Koreli teknoloji devi, Open Connectivity Foundation (OCF) ile yaptığı ortaklıkla gündem e gelmişti. Kullanıcıların seslerini kullanarak akıllı ev aletlerini kullanmasını isteyen LG, elektrikli süpürgeleri, klimaları ya da çamaşır makinelerini televizyondan kontrol edilmesine olanak sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz