Google’ın Cihazımı Bul özelliği gelişiyor

0
128 Okunma

Apple’ın Google’dan daha iyi yaptığı bazı şeyler var. Birincisi, Cupertino şirketi, kullanıcıların iPhone’larını kapalı olsalar bile takip etmelerine izin verirken, Google telefonun açık olmasını gerektiriyor. Big G’nin Android’in Cihazımı Bul işlevini geliştirmek için çalıştığı ve yakında kayıp veya çalınan cihazınızı kapalı olsa bile bulmanızı sağlayacağı bildirildiğine göre bu durum yakında değişebilir. Ayrıntılara daha yakından bakalım.

Cihazımı Bul özelliği yakında kapalı olsa bile Telefonunuzu izlemenize izin verebilir

91Mobiles tarafından paylaşıldığı üzere, Geliştirici Kuba Wojciechowski, Google’ın, Apple’ın Find My uygulamasının yaptığına benzer şekilde, cihazınızı kapalıyken bulmanızı sağlayacak bir Cihazımı Bul özelliği üzerinde çalıştığına dair kanıt buldu. Rapor, Google telefonlarında Pixel Power-off Finder olarak adlandırılacağını belirtiyor.

google-in-cihazimi-bul-ozelligi-gelisiyor-1

Görünüşe göre Google, bu özelliği uygulamak için isteğe bağlı destek veya UWB ve Google’ın kendi etiket kod adı “grogu” da dahil olmak üzere tüm Android cihazlardan oluşan devasa bir ağ oluşturacak. Bu ağ muhtemelen kayıp cihazınızın Bluetooth üzerinden diğer cihazlara bağlanmasına ve konumunu iletmesine yardımcı olacaktır.

Wojciechowski’ye göre yeni bir Donanım Soyutlama Katmanı (HAL) tanımını ortaya koyuyor. Bu tanım, cihazın Bluetooth çipine gönderilen ve telefon kapalı olsa bile aktif kalmasına izin veren önceden hesaplanmış Parmak Ağı anahtarlarını içerecektir.

Bununla birlikte, Bluetooth çipini her zaman etkin tutmak için donanım desteği gerektirdiğinden, yalnızca yakında çıkacak olan Pixel 8 telefonları bu yeni özelliği destekleyebilecek gibi görünüyor. Mevcut Pixel 7 akıllı telefonların bu tür bir teknolojiyi taşıyıp taşımadığı belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz