İzlemeniz gereken aile konulu 5 film

0
292 Okunma

Sinema sektörüne her geçen gün yeni ve teknolojisini yüksek filmler giriyor. Tabi ki aralarında çok iyi olan filmler var fakat bazıları eskileri özlemle andırıyor. Bugün de sizlere eskilerden, anlam yüklü, izlemeniz gereken aile konulu 5 film önerisi sunacağım. Bu önerileri ailenizle bir patlamış mısır eşliğinde yemek oldukça keyifli olacaktır! İşte listemiz.

İzlemeniz gereken aile konulu 5 film

1- Ordinary People

Ordinary People (1980) - IMDb

1980 yapımı Amerikan drama filminin yönetmenliğini, Robert Redford üstlenmiştir. Judith Guest’in romanından, usta aktör ve yönetmen Robert Redford tarafından beyaz perdeye uyarlanan film dört dalda Oscar ödülü elde etmiştir. Başta oğullarının ölümü ve sonrasında kalan diğer oğlu Conrad’ın intihara teşebbüs etmesinden sonra normal hayatlarına dönmeye çalışan talihsiz bir aileyi konu alıyor.

Conrad, herkesin gözdesi olan büyük kardeşi Buck’ın öldüğü kazaya tanık olmuş ve bu yüzden de bir süre hastanede tedavi altına alınmıştır. Döndüğünde ise kendisini ailesinden ve arkadaşlarından soyutlandığı bir dünyada bularak suçluluk psikolojisiyle başbaşa kalır. Bu süreçte tarapiye başlar. Anne Boreth her şeyin güzel olduğu zamanların özlemini çekerken baba Calvin aileyi bir arada tutmaya çalışacaktır.

2- Terms Of Endearment

Terms of Endearment (1983) - HBO Max | Flixable

James L. Brooks’un 30 yıllık bir döneme yayarak bir anne-kız hikayesi anlattığı filmde, Aurora ve Emma arasındaki ilişkinin iniş çıkışları Shirley MacLaine ve Debra Winger’ın içten performansları sayesinde gerçekçi bir biçimde anlatılıyor.

Zaman zaman komik, zaman zaman hüzünlü hikayede Jack Nicholson da Aura’nın sevgilisi, kadın düşkünü eski bir astronot olan Garrett’ı canlandırıyor.

Larry McMurtry?nin aynı isimli romanından uyarlanan, Jack Nicholson?a ikinci Oscar’ını ve Shirley MacLaine?e en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran film 5 dalda da ödüle layık görülmüştü.

3-Little Miss Sunshine

Watch Little Miss Sunshine (2006) Full Movie Online - Plex

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive’in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.
Amerikan Bağımsızlarının son dönemdeki yüz aklarından biri olan Küçük Gün Işığım, özellikle Steve Carell’in enfes oyunculuğuyla ve tatlı mizahıyla şenleniyor.

4-The Descendants

Descendants,' With George Clooney - Review - The New York Times

Hawaii’li zengin toprak sahibi Matt King (Clooney), eşi Elizabeth ciddi bir tekne kazası geçirip, yaşam ünitesine girdikten sonra tüm hayatını yeniden gözden geçirmeye karar verir. İki genç kız babası olan Matt, kızlarını alıp Kauai’ya bir tatile götürür. Geçmişini ve geleceğini yeniden değerlendiren Matt, ailesinden kalan büyük mal varlığını satma kararı alır…

2005 yılında En iyi Uyarlama senaryo dalında Oscar alan yol ve şarap öyküsü Sideways filminin yazar ve yönetmeni Alexander Payne’nin son filmi The Descendants Hawaii’de geçen mizahi ve yer yer trajik bir öykü sunuyor. George Clooney’i başrolde seyrettiğimiz yapım bu sene Hollywood Film Festival’inde usta oyuncuya yılın aktörü ödülünü de getirdi…
Dünya prömiyeri eylül ayında Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirilen yapım, eleştirmenlerden de oldukça yüksek not almayı başardı. En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Altın Küre alan yapım, 5 dalda da Oscar adayı oldu.

5-Gook 

GOOK Official Trailer - YouTube

Kore – Amerikan vatandaşı iki kardeş olan Eli ve Daniel, bir ayakkabı dükkanı işletmektedir. Hayat mücadelesi veren bu iki kardeş, 11 yaşında bir sokak bilgesi olan Kamilla ile pek de mümün olmayan bir dostluğa sahiptir. Kamilla günlerini okula giderek; Eli, mağazanın geleceği için stresle düşünerek; Daniel ise güzel şeyler yapmaya çalışarak geçirmektedir. Tüm günlerini rutin bir şekilde yaşarlarken, ülkenin kralı Rodney’in ülke ile ilgili hükümlerini açıklamasıyla her şey değişir. Ülkede oluşan kaos ortamında kargaşa onlara doğru yaklaşırken, gelecek hayallerini kuran ve gerçek bir aile olabilmeyi düşleyen Eli, Daniel ve Kamille, kendilerini mağazayı savunmak zorunda bulur.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz