Google Meet 60 dakika sınırını 2021’e kadar uzattı!

0
642 Okunma
google meet 60 dakika

Google, koronavirüs ile hayatın değişimi ve görüntülü sohbet ve toplantıların daha fazla kullanılma ihtiyacının artmasıyla daha fazla kişinin görüntülü sohbet hizmetine erişmesini sağlamak için bu yılın başlarında Meet’in kullanılabilirliğini genişletti. Bu alandaki diğer rakiplerine karşı öne geçmek isteyen Google Meet, 60 dakika sınırını 2021’in Mart ayına kadar uzattı. Google Meet hizmetlerini ücretsiz kullanan kişiler için 60 dakikadan fazla süren toplantıların 30 Eylül’den sonra sınırlanacağını duyurmuştu.

Google Meet 60 dakika sınırını uzattı

Pandemi döneminde tüm dünya işlerini, okullarını ve sosyal hayatlarını dijital ortamda yaşamak zorunda kaldı. Yeni normale geçiş süreciyle birçok kısıtlama genişlese de önlemler alınmaya devam ediliyor. Salgının tehlikesinin farkında olan kişiler ise görüşmelerini canlı görüntülü konuşma uygulamaları üzerinden gerçekleştiriyor.

Bu yeni dönemin etkileriyle Google da kullanıcılarına kolaylık sağlayarak Google Meet’i, Gmail üzerinden kolay erişilen bir noktaya taşıdı. Görüntülü konuşma imkanı da ücretsiz hizmetleri arasında olan uygulama, 60 dakikadan fazla süren sohbetlerin bir süre daha devam edeceğini söyledi. Ancak 30 Eylül’den sonra kullanılamayacağını da duyurdu. Yapılan yeni duyurulara göre Google Meet bu süreyi biraz daha uzattı ve 2021 mart ayına kadar kullanıcıların 60 dakikadan uzun canlı toplantı yapmasına olanak tanıyacak.

Google Meet, “Daha az seyahat ve aile toplantıları, okul aile birliği toplantıları ve video üzerinden düzenlenen düğünler gibi önemli dönüm noktalarının olduğu bir tatil sezonuna baktığımızda, Meet’e güvenenlerin önümüzdeki aylarda iletişim halinde kalmalarına yardımcı olmaya devam etmek istiyoruz,” dedi. Grup ürün müdürü Samir Pradhan, bir blog gönderisinde: “Taahhüdümüzün bir işareti olarak, bugün Gmail hesapları için ücretsiz sürümde 31 Mart 2021’e kadar sınırsız Meet aramalarına (24 saate kadar) devam ediyoruz.” dedi.

WhatsApp’te silinen mesajları yakalayan uygulama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz