Google Meet nasıl kullanılır?

0
994 Okunma
Google Meet

Google Meet (önceki adıyla Google Hangouts Meet), Google tarafından geliştirilmiş, iş odaklı bir video konferans aracı olarak kullanıcılarına hizmet ediyor. Zamanla Google Sohbet ile birlikte, Google Hangouts’un görüntülü sohbetlerinin yerini aldı ve kurumsal kullanım için bir sürü yeni özellik ekledi. Bu kurumsal özellikler, işletmeler adına oldukça yararlı çünkü toplantılar için çok sık tercih edilen bir uygulama. Ayrıca Google Meet aynı zamanda okullar için popüler bir seçenek de sayılır. Özellikle de koronavirüs sebebi ile uzaktan eğitim yaygınlaşmışken…

Google Meet

Google Meet ücretsiz mi?

Google Meet sınırlamalar haricinde herkes için ücretsiz. Ücretsiz kullanıcılar için, toplantı süreleri 1 saat ile sınırlıdır. (30 Eylül’e kadar 24 saate çıkarılmış olsa da) Fakat G Suite kullanıcıları için bu sınırlar önemli ölçüde artırılmıştır. G Suite kullanıcıları 150 katılımcı ile toplantı yapma haklarına sahip. Ayrıca 300 saate vakitleri var. Akıllı gürültü engelleme, toplantı kayıtlarını Google Drive’a kaydetme ve bir dizi güvenlik özelliği gibi diğer harika özellikler de eklenmiştir.

Ayarlarınızı özelleştirebilirsiniz!

Video konferanslar için en önemli ayarlardan biri, katılımcıları nasıl görüntülediğinizdir. Varsayılan olarak, Google Meet Otomatik olarak ayarlandı. Ayrıca kaç katılımcı olduğuna ve kaç kişinin konuştuğuna bağlı olarak en iyi düzeni otomatik olarak da seçer. Bununla yanında, doğrudan kontrolü ele almak istiyorsanız üç seçeneğiniz daha var:

-Parçalı: Küçük kutularda en fazla 16 katılımcıyı veya biri sunum yapıyorsa kenar çubuğunda daha az katılımcıyı gösterir.

-Spot ışık: Sunum veya etkin konuşmacı pencereyi doldurur.

-Kenar çubuğu: Sunum veya aktif konuşmacı ortadadır ve diğer katılımcılar için yan tarafta daha küçük kutular var.

Bunun dışında, bir katılımcıyı her zaman ekranınızın ortasında görünmesi için sabitleyebilirsiniz. Toplantı oluşturanlar, kendi sesini kapatmalarından bağımsız olarak çalışan katılımcıları da sessize alabilir. Gizlilik nedeniyle, katılımcının kendisi dışında hiç kimse kendi sesi kapalıysa kendi mikrofonunun sesini açamaz. Arama katılımcıları, tuş takımında * 6 girerek kendilerini sessize alabilir veya açabilirler.

 

NASA Ay’a ilk kez kadın astronot gönderecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz