NASA Ay’a ilk kez kadın astronot gönderecek

0
645 Okunma
nasa kadın astronot, kadın astronot,

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Ay’a ilk kez bir kadın astronot gönderecek. 2024’te gönderilmesi planlanan ve hazırlıkları devam eden Ay’a keşif yolculuğuna bir kadın ve bir erkek olmak üzere iki astronot gönderecek.

NASA tarafından Ay’a ilk defa kadın astronot gönderilecek

NASA, ”Artemis” adını verdiği proje kapsamında Ay’a keşif amaçlı 2024’te bir yolculuk yapacak. En son 1972 yılında Apollo 17 kapsamında Ay’a ziyaret yapılmıştı. Tam 46 yıl sonra ABD tekrar Ay’a ayak basacak ve bu keşif beraberinde neler getirecek büyük merak konusu. Ay’a gönderilecek astronotlardan birinin tarihte ilk kez kadın olması ise Artemis projesine olan ilgiyi artırmaya yetti.

nasa kadın astronot, kadın astronot,

NASA Yöneticisi Jim Bridenstine, “Kongre’den gelen iki ayrı destekle, 21. yüzyılda Ay’a gidecek olmamız Amerika’nın ulaşabileceği bir şey,” dedi. “Son aylarda keşif planlarımızın çoğunu sağlamlaştırdıkça, bütçemizi ve mimarimizi iyileştirmeye devam ettik. Bilimsel keşif, ekonomik faydalar ve yeni nesil kaşifler için Ay’a geri dönüyoruz. Ay’da sürdürülebilir bir varlık oluştururken, Kızıl Gezegendeki ilk insan adımlarına yönelik ivme de kazanıyoruz.” dedi ve bu keşif yolculuğu için tam 28 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu da ekledi.

NASA’nın Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) ve Orion uzay aracı, ilk entegre fırlatışlarında her zamankinden daha iyi durumda. Uzay aracı tamamlanırken, çekirdek aşama ve ona bağlı dört motor, bu sonbaharda kritik bir sıcak yangın testiyle sonuçlanacak olan son bir dizi testten geçecek.

Youtube uygunsuz videolara otomatik olarak yaş kısıtlaması getirebilir!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz