Google Play Store tasarımı yenilendi!

0
77 Okunma

Google Play Store, Android kullanıcılarının en sevdiği uygulama marketi haline geldi. Tıpkı Apple Store ve benzer uygulama marketleri gibi bu uygulama marketi de  tasarımında yeniliklere gitti. Fakat kullanıcılar bu yeni tasarımdan pek de memnun olmadı. Peki yenilenen tasarım nasıl? İşte haber hakkında detaylar…

Google Play Store tasarımın son hali nasıl?

Google Play Store yenilenen tasarımı test sürecine girmiş bulunuyor. Fakat yapılan bu yenilikler kullanıcılar için pek de kullanışlı değil. Uygulamanın yeni sürümüne erişen  birtakım kullanıcılar yaşadıkları problemlerden bazılarını aktardı. Söylenilene göre Play Store’da istediğiniz uygulamayı aratmak için herhangi bir arama çubuğu bulunmuyor.

Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazası olan Google Play Store tarafından  konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcıların uygulamada zorlandığı nokta ise tam da burası. “Arama Çubuğunun” kaldırılmasının şirket çalışanları tarafından bilerek mi yoksa bir kodlama hatası mı olduğu henüz bilinmiyor.

Yenilenen uygulama mağazasında istediğiniz uygulamayı aratmak için tek yol önerilen uygulamaya tıklamak. Daha sonra ekranda çıkan arama çubuğunu kullanarak bulmak istediğiniz uygulamayı yazabilirsiniz.

Yeni sürümü kullanan bazı kullanıcılar bir arama sekmesinin varlığını söylüyorlar. Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde bu uygulama marketini güncellemiş iseniz bu durum ile karşılaşmış olma ihtimaliniz çok yüksek. Eğer bu yenilikten kurtulmak ve uygulama marketinin eski sürümüne devam etmek istiyorsanız çözüm çok basit.

GOOGLE PLAY STORE’DAN GÜNCELLENMEYEN UYGULAMALAR İÇİN YENİ KARAR

İlk olarak cihazınızdan Ayarlar uygulamasını açın. Ardından Uygulamalar sekmesine giriş yapın ve cihazda bulunan uygulamalardan Google Play Store’u bulun. Daha sonra çıkan seçeneklerden Depolamayı temizle ya da Ön Belleği temizle seçeneğine tıklayın.  Böylelikle bu adımları takip ettiğinizde uygulamanın son güncellemesi telefonunuzdan kalkmış oluyor. Artık uygulama marketine eski tema yeniden gelmiş olacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz