Google Play Store’dan güncellenmeyen uygulamalar için yeni karar

0
279 Okunma

Google, Android‘in resmi uygulama mağazası Play Store için önemli bir duyuruda bulundu. Şirket kullanıcılarını; verilerini riske atabilecek güncel olmayan uygulamaları yüklemekten korumak amacıyla Play Store’da en son Android işletim sistemi (OS) güncellemelerine uymayan uygulamaları engelleyeceğini ve gizleyeceğini açıkladı.

Google Play Store, güncellenmeyen uygulamaları gizleyecek

Google bir blog gönderisinde, 1 Kasım 2022’den itibaren, en son ana Android yayın sürümünün iki yıl içinde bir API düzeyini hedeflemeyen mevcut uygulamalar, Android çalıştıran cihazlara sahip yeni kullanıcılar için keşif veya kurulum için kullanılamayacak” dedi. Uygulamaların hedef API düzeyinden daha yüksek işletim sistemi sürümleri. Gelecekte yeni Android işletim sistemi sürümleri piyasaya çıktıkça, gereksinim penceresi buna göre ayarlanacaktır.” açıklamasında bulundu.

google-play-store-dan-guncellenmeyen-uygulamalar-icin-yeni-karar-1

Google, şu anda en son ana Android işletim sistemi sürümünün yayınlanmasından sonraki bir yıl içinde bir Android API düzeyini hedeflemek için yeni uygulamalara ve uygulama güncellemelerine ihtiyaç duyuyor. Bu gereksinimi karşılamayan yeni uygulamalar ve uygulama güncellemeleri Google Play’de yayınlanamıyor.

En yeni cihazlara sahip kullanıcılar veya Android güncellemelerine tamamen hakim olanlar, Android’in sunduğu tüm gizlilik ve güvenlik korumalarının tüm potansiyelini gerçekleştirmeyi beklemekte. Google, “Hedef düzeyi API gereksinimlerimizi genişletmek, kullanıcıları bu korumaların bulunmadığı eski uygulamaları yüklemekten koruyacaktır” şeklinde bir ifadede bulundu. Şirkete göre, Google Play’deki uygulamaların büyük çoğunluğu zaten bu standartlara uyuyor. Son olarak Google, geliştiricileri önceden bilgilendirdiğini ve ihtiyaç duyanlara kaynak sağladığını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz