Google Play Store yeni özelliği ile kullanıcı güvenliğini arttıracak

0
236 Okunma

Android cihazların mobil market uygulaması Google Play Store, kullanıcıların güvenliğini arttıracak yeni bir özellik getiriyor. Geçtiğimiz yıl gerçek para ile oynanan kumar uygulamalarına yapılan yorumları dikkate alan Google, uygulamalar için yeni bir düzenleme getiriyor.

Google’da 163 milyon kere aratılmış: ‘Kimsenin anlamayacağı şekilde kadına nasıl vurulur?’

Google Play Store uygulamaları daha güvenli olacak

Google geçmişte kullanıcıya zarar verecek olan uygulamaları yasaklıyordu. Bu özelliğe artık yeni bir alternatif daha ekledi. Artık ilgi çekici isim ve açıklamalar kullanan bu uygulamalar için düzenleme gelecek. Yeni gelen özellik ile bu tür uygulamaların isimleri belli bir düzene göre yeniden düzenlenecek
Play Store’da bulunan uygulamalar için indirmeden önce bilgi edinebileceğimiz açıklamalar yer alıyor. İlgi çeken ifade ve isimlendirmeler ile gündeme gelen uygulamalar kullanıcılar tarafından bilinçsizce indirilebiliyor. Google yeni düzenlemesi ile bu durumların önüne geçecek. Bu isimlendirilmelerin yapılmasın da ise Google üreticilere yardımcı olacak.

Google Play Store yeni özelliği ile kullanıcı güvenliği arttıracak

Google Play Store yeni özelliği ile kullanıcı güvenliği arttıracak

 

Üsteki resimlerde görüldüğü gibi Google isimlendirme konusunda bir kılavuz hazırladı. İsimlendirmenizin doğruluğuna göre kırmızı ya da yeşil uyarı verecek. Uygulamalar belirlenen düzene göre isimlendirmelerini yaptıktan sonra yeşil bildirim alacak. Yeni düzenlemenin 2021 yaz ayına doğru gelecek. Google Play Store bu sayede uygulama sahiplerinin kullanıcılarını yönlendirici isimler vermesini engelleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz