Mukbang videoları Çin’de yasaklandı!

0
775 Okunma
Aşırı yemek yeme videoları olarak bilinen mukbang, gıda israfına yol açtığı için yasaklandı.

Çin, sosyal medyanın popüler video trendleri arasında yer alan yemek yeme videolarının paylaşımını yasakladı. Aşırı yemek yeme videoları olarak bilinen mukbang, gıda israfına yol açtığı için yasaklandı.

Mukbang videoları israfa yol açtığı için yasaklandı

Aşırı yemek yeme videoları olarak bilinen mukbang, gıda israfına yol açtığı için yasaklandı.

Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi tarafından onaylanan yasaya göre artık Çin’de aşırı yemek yeme videoları paylaşılmayacak. Vlogger ve sosyal medya fenomenleri tarafından trend haline getirilen bu videoların aşırı gıda israfına yol açtığı gerekçesi öne sürüldü. Çin’in yolsuzluk izleme örgütü; bu videoların gıda israfına teşvik etmesi sebebi ile paylaşımlarına son verilmesi çağrısında bulunmuştu. Artık bu videoların paylaşılması suç teşkil ediyor. Peki yasaya uymayıp paylaşım yapanlara ne olacak? Bu sorunun cevabı da belli. Mukbang videosu paylaşan kişilere 100 bin yuana (15 bin 451 Amerikan doları) para cezası uygulanacak.

Uygulama sadece fenomenlerin paylaştığı videolar ile sınırlı değil. Restoranlarda fazla sipariş verip yiyeceklerini yenmemiş olarak bırakan müşterileri de kapsayacak. Aldatıcı pazarlama yöntemleri de cezalara tabi tutulacak. Fazla yemek siparişi verilmesine sebep olan restoranlar için 50 bin yuan (7 bin 730 Amerikan doları) para cezası uygulanacak. Yeni kabul edilen bu yasa, geçmişte uygulanan “Tabağını Temizle” kampanyasının devamı olarak görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz