Google, şarkı sözleri bulma konusunda cevap verdi!

0
438 Okunma

Şarkı sözleri bulma olayı, ikinci perde ile devam ediyor. İki gün önce The Wall Street Journal’da yayımlanan bir raporda Google’ın kullandığı tekniği eleştiren Genius Media, arama motorunun akıllıca bir kopyalama tekniği ile şarkı sözlerini çaldığını belirtmişti. Google, dijital medya şirketinin bu hamlesine cevap verdi. Bu bağlamda, şarkı sözleri konusunda net bir açıklama yaptı.

Google Chrome yeni bir özellik kazandı

Şarkı sözleri bulma konusunda neden böyle bir suçlama vardı?

Google’ın partnerleriyle olan anlaşmalarını bir mazeret olarak kabul etmeyen Genius Media, kendisini suçlu görmeyen Google’ı şartlar ne olursa olsun hırsızlıkla suçluyor. Lisanslı bir şekilde şarkı sözleri paylaşımı yapan LyricFind’e bu olayı araştırması için bir talimat veren arama motoru devi, bu sektörde yaptığı işleri iş etiğine aykırı olmadan ve en iyi yöntemler ile yapmak istediğini de belirtti. Genius Media’nın hedefi, şarkı sözlerinin kaynak gösterilerek paylaşılmasını sağlamak.

 

şarkı sözleri bulma

Bu kavgaya bir son vermeyen isteyen şirket, bundan böyle yeni bir yöntem kullanacak. Bu yöntem sayesinde şarkı sözlerinin paylaşılmasıyla beraber, ilgili sözlerin nereden alındığı da kaynak olarak belirtilecek.

2017 yılında başlayan bu kavganın sonuna gelinmiş gibi gözüküyor. Ayrıca, LyricFind platformu da bu durum hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamasında şunları söyledi: “Şarkı sözlerini Genius mecrasından almıyoruz. Bunun yerine, müzik yayıncılarına şarkı sözleri için ödeme yapıyoruz. Buna ek olarak parasını ödediğimiz sözleri, veri tabanlarımızda saklıyoruz. Örnek vermek gerekirse, saklama alanlarımızda yer alan bir şarkının sözlerini seçiyoruz. İlgili şarkının bizde olan versiyonunda kullanılan şarkı sözleri ile bizimle aynı işi yapan ve o şarkının sözlerini paylaşan sitelerle kendimizi karşılaştırıyoruz. Karşılaştırmayı yapmamızın amacı, şarkı sözlerinin doğru olup olmadığını kontrol etmek. Bu, bizim için önemli.”

Kendisini suçlu görmediğini ama bu huzursuzluğun bitmesi adına Genius Media’nın dediğini yapacağını söyleyen Google, bu seçimi sayesinde şarkı sözleri sitelerinin ziyaretçi sayılarını artıracak.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz