Twitter konum ekleme özelliği kalkıyor!

0
439 Okunma

Twitter konum ekleme özelliği konseptine bir değişiklik yapılma kararı alındı. Bu bağlamda, destek hesabından bu konuyla alakalı bir açıklama yapan sosyal medya platformu, atılan tweet mesajlarında bulunan “yer (konum) etiketleme” seçeneğini kısmen kaldırıyor. Buradan hareketle, Twitter kamera özelliği ile çekilen görüntülerde bu seçenek aktif olmaya devam edecek.

Twitter SnapChat özelliği üstünde çalışıyor!

Twitter konum ekleme özelliği doğru kullanılmıyor!

Markanın destek hesabından atılan tweet, aslında, bütün meseleyi özetliyor: “Çoğu kişi, Twitter’da mesaj veya fotoğraf atarken bulunduğu konumu doğru bir şekilde etiketlemiyor. Bu yüzden, Twitter üzerinden edindiğiniz mesajlaşma ve paylaşım deneyiminizi basitleştiriyoruz. Twitter’ın güncellenmiş olan kamera özelliği ile konumunuzu etiketlemeye devam edebileceksiniz. Bu özellik, olay yerinde yaşadığınız anları paylaşmak adına kullanışlıdır.”

Twitter'da konum paylaşımı nasıl yapılır

Twitter kullanıcıları, “gizlilik ve güvenlik” menüsü üzerinden konum paylaşımı özelliğini kapatabilirler. Konum ayrıntılarınızı paylaşmak istemiyorsanız, hâlâ Twitter’ın kamerası için mevcut olan bu fonksiyonu kapattığınızdan emin olmalısınız.

Twitter konum ekleme özelliği

Peki bundan sonra Twitter konum paylaşımı nasıl yapılacak?

Twitter konum paylaşımı, oldukça kolay bir sisteme sahiptir. Eğer Twitter’ın kamera yazılımını kullanmıyorsanız ve yer paylaşımlarınızı başka bir şekilde yapıyorsanız, Foursquare veya Yelp gibi servisleri kullanmalısınız. Bu iki servisi de kullanmıyorsanız, hashtag (etiket, iliştiri) ile konumunuzu belli edebilirsiniz.

Kaynak: (ShiftDelete.Net)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz