Google’dan telefonunuz için ilginç zarf sistemi!

0
288 Okunma
google akilli telefon zarf sistemi

Google farklı ve radikal projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Akıllı telefonunu çok kullananlar için bir dijital detoks amacı taşıyan ilginç zarf sistemi neymiş bakalım.

Teknoloji bağımlılıklarının artmasıyla beraber birçok teknoloji şirketi farklı farkındalık projelerine imza atıyor. Google’ın da Evelope adı verilen uygulaması tam da bu noktada karşımıza çıkıyor. Şirket, akıllı telefon bağımlılıklarının özellikle gençlerde oldukça yüksek olduğu verilerine dayanarak geliştirdiği kağıt zarf ambalajıyla telefonu iki farklı işlev için kullanmayı sağlıyor.

google akilli telefon zarf sistemi

İki farklı zarf sistemine dayanan projenin, ilk işlevi telefonun yalnızca arama yapabilir duruma geliyor olması. Yazıcıdan alınan çıktı ile telefonunuzu koyduğunuz kağıt zarf size tuş takımı ve arama butonları dışında bir görüntü sunmuyor. Bunun yanında bir diğer zarf ile telefonunuzun fotoğraf ve video çekme özelliğini kullanabiliyorsunuz.

google akilli telefon zarf sistemi

Akıllı telefonları ”cep telefonuna” çeviren zarf sistemi

Telefonların sosyal medya ve internet sörfü dediğimiz durumlarını ortadan kaldıran ilginç zarf sistemi, şu an için yalnızca Google Pixel 3A akıllı telefonunu destekliyor olsa da ilerleyen günlerde diğer markalar için de kullanılabileceği tahmin ediliyor. Söz konusu proje için Google’ın ciddi yatırımlarının olduğunu söylemekte fayda var ancak bu tarz akıllı telefon bağımlısı olan kişilerin kağıt zarf gibi adımlar ile bağımlılıklarının azalacağı pek olası da durmuyor.

google akilli telefon zarf sistemi

Yine de yatırımlarını bu yönde yapmayan isteyen Google‘ın Evelope uygulamasına buradan bakabilirsiniz. Konuya dair hazırlanmış videoyu ise aşağıya bırakıyoruz.

Telefon bağımlılığı tedirginlik verecek seviyede

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz