Telefon bağımlılığı tedirginlik verecek seviyede

0
185 Okunma
Telefon bağımlılığı

Yeni yapılan bir araştırmaya dayandırılan rapora göre, öğrencilerin akıllı telefon bağımlılığı yaşadığını ortaya koyuyor.  Bu durum öğrencilerin hem okul başarısını etkiliyor hem de sosyal hayattaki olumsuzluklar ile karşılaşmalarına neden oluyor.

Yıllardır sosyal medya bağımlılıkları ve akıllı telefon bağımlılıkları hakkında sayısız araştırma yapılıyor. Bu araştırmalar dahilinde atılan adımlar olmasına rağmen yeterli sonuçlar alınamıyor ki hala olumsuz sonuçlar ile karşılaşıyoruz. Yeni yapılan bir araştırma, telefon bağımlılığının öğrencilerin herhangi bir konu ile uğraşırken yalnızlığa sürüklenmelerine ve endişeye neden olduklarına işaret ediyor.

Telefon bağımlılığı

Telefon bağımlılığı öğrencilerde daha yüksek

Bilgisayar Destekli Öğrenme Dergisi’nde yayınlanan çalışma kapsamında, öğrencilerin akıllı telefon bağımlılıkları kapsamında verilen ödevlere yeterince zaman ayıramadıkları için ya da testleri çözmedikleri için stres oldukları ve buna bağlı olarak sorunlarla karşılaştıkları orataya çıktı. Stres olan öğrenciler hem yalnızlaşıyor hem de yaşadığı stres sonucunda sosyal açıdan da yaralanıyor.

Yapılan bu araştırmanın yanında, İngiltere’deki Swansea Üniversitesi’nden araştırmacılar 285 öğrenci üzerinde akıllı telefon kullanımları ve bağımlılıkların okul performansına etkisini değerlendirdi.  Teknoloji kullanım kalıpları, kaygıları, yalnızlıkları, çalışma becerileri ve motivasyonları açısından değerlendirilen araştırmanın sonucunda ise araştırmacılar, internet bağımlılığı ve eğitim motivasyonu arasında bir ilişki buldu.

İnternet bağımlısı olan gençlerin, öğrenimlerine yeterince zaman ayıramadıklarını söyledikleri raporda, buna bağlı olarak gelecek kaygısına kapıldıkları da ortaya çıkmış oldu. Öğrenciler günde yaklaşık 4 saatlerini internette geçiriyor ve bu da sonucunda, kaygı bozuklukları, stres, yalnızlık ve başarısızlık gibi birçok durumu tetiklemiş oluyor.

Ancak yine de bağımlılıkların azaltılması, internetin verimli kullanılması gibi etkenler göz önüne alındığında akademik açıdan başarılı olunabileceği de uzmanlar tarafından özellikle belirtiliyor.

iOS ile ebeveyn denetimi nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz