Kadınları en çok ‘mayalı ekmek’ aradı

0
384 Okunma

2020 hepimizin unutamayacağı bir yıl oldu. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19, mutfaktaki dengeleri de bir hayli değiştirdi. Büyüklerimizden sıklıkla duyduğumuz “Biz ekmeğimizi bile kendimiz yapardık, fırınlarda topluca pişirirdik.” sözü neredeyse gerçek oldu. Bu süreçte herkesin evinde en az bir kere ekmek pişti. Kimimiz bunu tek seferlik denesek de kimimiz tüm bu süreci evde ekmek yaparak geçirdik. Peki durum sadece Türkiye’de mi bu şekilde? Google Trends’in açıkladığı verilere bakarsak cevap çok açık. 2020 yılında tüm dünyanın en çok aradığı işi ekşi mayalı ekmek oldu.

Ekşi mayalı ekmek tüm dünyada en çok arananlar listesinde!

Yıl sonuna gelmemiz nedeniyle bir çok alanda en çok tıklananların listesini yayınlayan Google Trends, hamur işi içinde bir sonuç açıkladı. Ufak bir testle tahminleri alan Google’a göre, mayalı ekmek tüm zamanlarının rekorunu gördü.

Tüm dünya aradığı ekşi mayalı ekmek için bizlerde bir çok tarif  bulduk ve denedik. Ekşi maya daha çok eskilerde kullanılan, hazırlanması emek isteyen bir ürün. Ne kadar sağlıklı olsa da hepimiz bu mayayı hazırlamak için imkan bulamayabiliriz. Benzer durumlarda hazır mayalarla da mükemmel ekmekler hazırlayabilirsiniz. Tabi ki ekmek yapmanın en zahmetli kısmı mayayı bulmak değil, hamuru iyi yoğurmak. Bunun için de teknoloji hemen yardımımıza koşuyor. Son zamanların trendleri haline gelen  hamur yoğurma makineleri hiç şüphesi senenin en çok tercih edilen küçük ev aletlerinden olmuştur.

Sizler evlerinizde hangi tarifleri denediniz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz