Google TV, uygulama boyutlarını küçültüyor

0
149 Okunma

Google, Google TV’de daha küçük ve daha hızlı uygulamalar görecek iyileştirmeler sağlıyor. Şubat ayında arama motoru devi, Google TV’de içerik bulmayı kolaylaştıracak yeni güncellemeler duyurdu. Bu ek iyileştirmeler, alan boşaltmaya ve sistem performansını hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

Uygulama performansları hızlanacak

Google, Uygulama Hazırda Bekletme adlı yeni bir özelliğin, Google TV’nin uygulamaları otomatik olarak hazırda bekletmeye zorlamasına yardımcı olacağını söylüyor. Hazırda bekletme, uygulama 30 günden fazla kullanılmadığında başlar. Bu güncelleme, Android S ve üzeri cihazlar için geçerlidir. Bir uygulama hazırda bekletme moduna alındığında, sistemin depolama alanını optimize eder. Ek olarak, Google TV Topluluğu sayfasındaki duyuru, uygulamaların boyutunu %25 oranında azaltmak için Android App Bundles’ın kullanılacağını söylüyor. Bu, her uygulama yerine yalnızca ihtiyacınız olan uygulama gruplarının kullanılabileceği şekilde yapılır.

google-tv-uygulama-boyutlarini-kucultuyor-1

Google, TV ile uzaktan kumandadaki düğme basmaları arasındaki yanıt süresinde iyileştirmeye ek olarak, Google TV’nin uyanması için gereken süreyi görünüşte kısalttı. Yeniden başlatma sırasında animasyonları yüklemek için harcanan süre de kısaldı.

Google Topluluğu blog gönderisine göre yeni özellikler zaten kullanıma sunuldu. Ancak, 2023’ün sonundan önce daha fazla iyileştirmenin yaygınlaştırılması bekleniyor. Bu iyileştirmelerin amacı, Google TV’nin genel kullanıcı deneyimini geliştirmek. Şu anda Google TV güncellemeleriyle ilgili ayrıntılı bir sunum planı bulunmamaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz