Google’dan depolamaya çözüm olacak Play Store adımı

0
191 Okunma

Android uygulama marketi Play Store uygulamaların daha az yer kaplamasını sağlayacak yeni bir dönem başlatıyor. Akıllı telefonları kullanışlı hale getiren birçok seçeneği içinde bulunduran Play Store’da artık uygulama boyutları daha küçük olacak.

Play Store uygulamaları artık APK değil

Sosyal medyadan oyuna, kitaptan bulmacaya kadar çeşit çeşit uygulamaların yer aldığı markette telefonumuzu isteğimize göre kişiselleştirmek mümkün. Yerli yabancı bir çok yazılımcı ve şirket tarafından sunulmuş uygulamaları ücretli/ücretsiz seçenekler ile indirebiliyoruz. Fakat uygulama veri tabanında hiçbir bilgi bulunmazken dahi telefonlarda büyük yer kaplayabiliyor. Google yeni adımı ile bu duruma son verecek. Artık Play Store üzerindeki uygulamalar APK (Android Package) değil ABB (Android App Bundles) olarak değişecek. Google tarafından başlatılşan bu zorunluluk kullanıcılar için büyük avantaj sağlıyor. Güncellemeler ve verilerle birlikte büyük yer kaplayan paketler; bu yeni adım sayesinde artık daha küçük boyutlara sahip olacak.

Akıllı telefon sahiplerinin en büyük derdi olan depolama sorunu bu sayede azalacak. APK soyaların ABB dosyalara dönüşmesi ise uzun ve zor bir süreç gerektirmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz