TikTok milyonlarca hesabı sildi

0
124 Okunma
TikTok alışveriş özelliği ile gündemde

Gençler arasında en popüler sosyal medya uygulaması olan TikTok yeni bir olaya imza attı. Akımları ile birçok çocuğun ölümünden sorumlu tutulan platform toplam 7.3 milyon kullanıcının hesabını sildi. Reşit olmayan kişiler ait olduğu belirlenen hesapların silinmesi ile gündeme gelen TikTok daha fazla şeffaf olacağına dair söz verdi

TikTok 7,3 milyon kullanıcının hesabını sildi

Bir süredir küçük yaş grubundaki etkileri tartışılan platformdan gönülleri rahatlatacak bir adım geldi. Akımları sebebi ile ölümlerin yaşanmasına sebep gösterilen TikTok 7 milyondan fazla hesabı sildi. Henüz reşit olmayan kullanıcılara ait olduğu düşünülen hesapları silen platform; daha şeffaf olacağının da sözünü verdi. Topluluk Kuralları Uygulama Raporu yayınlayan uygulama ilk defa resmi sayıları da kullanıcılarına sundu. Raporda yer alan bilgilere göre TikTok; 61 milyondan fazla videonun uygulamanın kurallarını ihlal ettiği için kaldırdı, 1 milyondan fazla reklamın politikalarını ve yönergelerini ihlal ettiği için reddetti. Ayrıca toplamda da hizmet şartları ihlali dolayısıyla 11 milyondan fazla hesabı da kaldırdı.

Google’dan depolamaya çözüm olacak Play Store adımı

Şirketin güvenlik başkanı olan Cormac Keenan; yaşanan olay ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Reşit olmayanları korumak için yaptığımız eylemlere daha fazla görünürlük kazandırmak için paylaştığımız rapora, potansiyel olarak reşit olmayan bir kişiye ait olduğu için kaldırılan hesapların sayısını da ekledik.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz