Google’dan sanatseverler için yeni özellik!

0
116 Okunma

Google, yakın bir geçmişte kullanıma sunduğu Arts&Culture Experiments özelliği ile sanat eserlerine erişmeyi eğlenceli hale getiriyor.

Art Selfie özelliği ile kullanıcıların kendilerine benzeyen ünlü klasik portre resimleri bulabilmelerini sağlayan özelliğiyle büyük yankı uyandırmıştı. Ünlülerin de eğlence için oldukça fazla kullandığı özellik giderek popülerleşti. Ancak Google, sunduğu özelliği sadece selfie olma odağından çıkarmak istediğini belirterek, kitlesini genişletmek için yeni bir atılım gerçekleştirdi.

Renk skalaları üzerinde oynayarak doğru sanat eserini seçin

Art Palette adı verilen özellik, sadece renklere odaklanıyor. İçerisinde bulunan arama motoru ile sanat eserlerini renklerine göre kategorilendirerek istediğiniz rengi seçmenizi ve bu renk skalasındaki eserlere ulaşmanızı sağlıyor. Renk seçimi, fotoğraf yükleyip yapılabileceği gibi renk kombinasyonları arasında oynayarak da ayarlanabiliyor.

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=106&v=VDQw70hYGrc

Bir diğer özellik ise Life Tags isimiyle geliyor. Kullanıcılara 1936 yılından 1972′ye kadar çıkarılan ikonik dergilerden seçtiği 40 milyonun üzerinde fotoğrafı sunuyor. 20. yüzyılın fotoğraf tarihini dijital bir ansiklopedi olarak sunan özellik ile çeşitli fotoğrafları keşfetmeye hazır olun.

Google’ın  sitesinde Arts&Culture Experiments sekmesi altından ulaşabilen bu özellikler, kullanıcıları sanatsal bir yolculuğa çıkarıyor ve sunduğu hizmetlerler güçlü bir ilham kaynağı oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz