Facebook’tan kadınlara büyük destek!

1
190 Okunma

Facebook, geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı bir açıklamayla alanında profesyonel kadınları sevindirecek pratik bir araç geliştirdiğini duyurdu.

#SheMeansBusiness ismiyle geliştirilen özellik, kadın girişimciler ile 23 ülkede kadınların sahip olduğu iş yerlerinin birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlayacak. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Avustralya, Türkiye, Meksika, Hindistan gibi ülkeler bulunuyor.Facebook COO’su Sheryl Sandberg‘in Lean In organizasyonu tarafından destek verilerek ilk olarak 2016 yılında oluşturulan program, iş hayatında profesyonelliğe ulaşmış kadınların deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Kadınların iş hayatına girmelerine ve daha kolay adapte olabilmelerine ilişkin bu gibi çeşitli uygulamalar ile girişimci kadınlara destek veren Facebook aynı zamanda, dünyadaki Facebook ofislerinde çeşitli workshoplar düzenleyerek bu etkinliklere özellikle kadınları davet ediyor.

Başarılarıyla adından söz ettiren kadınlara yer verildi


Dünya Kadınlar Günü’nde ”Credit Her” isimli yeni kampanyasını da bir video ile duyuran platform, geçmişte ve günümüzde başarılarına rağmen adından çok söz edilmeyen kadınları listeliyor. Bu kadınlar arasında ”Battle of the Sexes” filmine de ilham olan tenis yıldızı Billie Jean King, bilgisayar programlamanın öncüsü Grace Hopper, nükleer fizikçi Dr. Chien Shiung Wu, kutupları dolaşan Jade Hameister ve blues efsanesi Big Mama Thornton yer alıyor.

Videonun ikinci yarısında ise eşitlik için savaşan kadınlara yer verildi. #BlackLivesMatter‘ın kurucu ortağı Patrisse Cullors, alanında ilklerden olan yönetmen Alice Guy, bilgisayar programcısı Ada Lovelace ve NFL koçu Jen Welter konu edildi.

Bunun dışında da Facebook Blueprint isimli platformunda ise, kadınların iş hayatlarında öğrenmeleri gereken çeşitli konular hakkında ve Facebook’u bu konuda nasıl etkili kullanabilecekleri konusunda çeşitli eğitimler sunuyor. Farklı farklı konularda kişi eksiklerine göre seçtiği kurslar sonucunda sertifikasını kazanabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz