Gürültü önleyici kulaklık satın alırken nelere dikkat edilmeli?

0
158 Okunma

Trafik gürültüsü veya yakınlardaki bir inşaatın bitmek bilmeyen sesi sevdiğiniz şarkıyı dinlemenize engel olabilir. Bu gibi durumlarda akla ilk gelen şey gürültü önleyici bir kulaklık satın almak. Peki gürültü önleyici kulaklık satın alırken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı…

Gürültü önleyici kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

  • Aktif ve pasif gürültü önleme özelliği 

Kulaklık satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey mutlaka gürültü önleme özelliği olmalı. Çeşitli kulaklık seçenekleri için müzik dinlemek için en iyi 5 kulaklık haberimize de göz atabilirsiniz.

Gürültülü ortamlarda yüksek kaliteli ses ve ses yalıtımına öncelik veriyorsanız, ANC tür kulaklıkları tercih etmeniz gerekiyor. Ancak daha sessiz ortamlarda ses yalıtımına ihtiyacınız varsa, PNC türündeki kulaklıkları tercih etmeniz gerekiyor.

  • Doğru formda seçim yaptığınızdan emin olun

gürültü önleyici kulaklık

Kulaklıklar gün içerisinde bizi hem gürültülerden korurken hem de işimizi rahat yapmamızı sağlar. Satın almaya karar verdiğimizde ise karşımıza çeşitli modeller ve özellikler çıkar. Genellikle kulak içi kulaklıklar diğerlerine göre daha hafiftir ve taşınabilir durumdadır.

Kulak üstü kulaklıklar ise sahip oldukları kulak yastıkları ile üstün bas tepkisi ve ses kalitesi ile bilinir. Ancak kulak içi kulaklıklardan daha fazla yer kaplarlar.

  • Ses kalitesi 

kulaklık ses kalitesi

Kulaklık tercihi yapılırken ses kalitesi de önemli bir diğer konudur. Kulaklık tercihi yapmadan önce mutlaka detaylıca araştırma yapmak gerekiyor.

  • Rahatlık ve uyum 

Satın aldığınız kulaklık mutlaka günlük kullanımınıza uygun olmalıdır. Gün içerisinde saatlerce hangi kulaklığın kullanılacağı kişiden kişiye farklılık gösterir. En çok hangi türde veya modelde rahat hissediyorsanız o yönde seçim yapmalısınız. Kulağınıza tam oturan ve bol gelmeyen kulaklıklar doğru tercih olacaktır.

  • Pil ömrü ve şarj süresi

Kulaklık tercihi yapılırken mutlaka şarj süresi ve pil ömrüne de dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sayede tercih ettiğiniz kulaklığın ne zaman şarj edilmesi gerektiğini ve günün hangi saatlerinde rahatça kullanabileceğinizi de görmüş olursunuz.

  • Fiyatı 

Her bütçeye uygun olacak şekilde kulaklık bulmak mümkün. Satın almadan önce detaylı araştırma yapmak doğru seçimi yaptığınızdan emin olmanızı sağlayacaktır.

Peki siz kulaklık satın alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz