Güzellik trendleri 1950’den günümüze nasıl değişti?

0
640 Okunma

Hayatımızda hiçbir yıl bir önceki yıl ile aynı olmuyor. Yaşadığımız değişimlerle gelişiyoruz. Aynı zamanda alışkanlıklarımız da değişiyor. Bunu yıl yıl takip edince çok fark edilmese de on yıllık periyotlar halinde bakarsak değişimi net bir şekilde görebiliriz. Bireysel hayatımızda olduğu gibi dünya da değişim ile bambaşka yerlere gidiyor. Bu değişimlerin önemli bir kısmı da güzellik trendlerinde yaşanıyor. 50’li yıllarda popüler olan trendler bir sonraki 10 yılda son derece demode görünüyor. Bazen de yıllar önce popüler olan trendler yeniden hayatımıza giriyor. 

Son yılların güzellik trendlerine özellikle sosyal medya ünlüleri yön veriyor. Yıl bazında bir onluğu daha devirmek üzereyiz, bu aşamada geçen on yıllara yakından bakalım istedik.

1950’ler

1950’li yıllarda vücut hatlarında kum saati şekli ideal olarak görülüyordu. Kısa saç modeli popülerdi ve kırmızı ruj vazgeçilmezdi.

1960’lar

Bu döneme damga vuran isim  Brigitte Bardot idi. Cesur ve siyah yoğunluklu göz makyajı popülerdi. Saçlar uzamaya başladı ve kum saati vücut şekli popülerliğini kaybetti.

1970’ler

70’li yılların modası her zaman bronz ten ve sağlıklı görünen makyajdı. Gözdeki makyaj yoğunluğu bir önceki yıllara göre azalmıştı. Cher, Farrah Fawcett ve Jane Birkin dönemin idolleri arasında yer alıyordu. Bu dönemde saçlar uzun ve hacimliydi.

1980’ler

Bu dönem permalı saçlar popülerleşmeye başladı. Makyaj bir önceki on yıla göre oldukça yoğundu. Bronz bir tenden ziyade soluk tenler tercih ediliyordu. İdeal vücut şekli ise atletikti.

1990’lar

Bu dönemde saçlar tekrar uzadı ve toplandı. Podyumlarda süper ince modeller boy göstermeye başladı. Dumanlı göz makyajları öne çıktı. 

2000’ler

Dolgun kaşların öne çıktığı 2000’lerde kıvırcık saç moda olmaya başladı. Dudak parlatıcılarının ve eyeliner’ların kullanımı arttı. 

Yaşadığımız 10 yıl

Artık trendlere son derece aşinayız çünkü hepsi YouTube’da. Selfie’ler nasıl poz verilmesi gerektiğini, nasıl kontur yapılacağını ve daha birçok şeyi oradan öğrenebiliyoruz ve güzellik trendlerini şekillendiriyoruz. Yaşadığımız 10 yıl içinde en önemli detaylardan biri kaş şekiller. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz