Güzellik uygulamaları tehlikeli olabilir!

0
77 Okunma

Binlerce akıllı telefon işletim sistemi olan Android, dolandırıcılara karşı kullanıcılarını uyarıyor. Güzellik uygulamaları içindeki tehlikeye dikkat çeken Android, kullanıcıların fotoğraflarının çalınması durumuyla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. Milyonlarca kez indirilen uygulamalar, yüklü olan herkes için risk oluşturuyor. 

Google Play Store’da çoğu zaman tehlikeli uygulamalar karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar için güvenli olmayan uygulamalardan bazıları da güzellik paravanının arkasına saklanıyor. 

Akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulamanın tehlikeli olup olmadığını anlamanız ise oldukça zor. Siz farketmeden telefonunuza zarar veren uygulamalar şüpheleneceğiniz davranışlarda bulunmuyor. Kimi zaman başkalarına para kazandırmak için sizi reklam bombardımanına tutan uygulamalar kimi zaman da çektiğiniz selfielere siz farketmeden el koyuyor. Uygulama fotoğrafınızı aldıktan sonra bir başkasının sahte profil açıp sizin fotoğrafınızla internette varlık göstermesine neden oluyor ki bunun çoğu zaman kötü niyetli bir davranış olduğunu söylemeye gerek yok. 

Kötü amaçlı uygulamaların önüne nasıl geçilir?

Bir uygulamayı akıllı telefonunuza indirirken kısa bir araştırma yapmanızda fayda var. İlk etapta meşru gibi görünen uygulamalar aslında son derece tehlikeli olabilir. Bunun için kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz ya da uygulamanın geliştiricisini inceleyebilirsiniz. Bu bilgiler size önemli ipuçları verir. Başkalarının yorumlarında herhangi bir şüpheli açıklama görürseniz cesur olmak yerine o uygulamadan vazgeçmek en iyisi olabilir. 

Güzellik uygulamaları gibi birçok uygulamada benzer tehlikelerin olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz