Facebook uygulamasından uzaklaşmak mutlu ediyor

0
82 Okunma

Günümüzün önemli bir kısmını geçirdiğimiz sosyal medya hesaplarımız bir süre sonra bağımlılığımız olmaya başlıyor. Bulduğumuz ilk fırsatta hesaplarımızı kontrol edip kaçırdığımız bir şey olmadığından emin olmak istiyoruz. Çoğu zaman paylaşımlarda bulunarak ‘ben de buradayım’ deme ihtiyacı hissediyoruz. Durum sosyal medya için böyle olunca akademik araştırmalar da bu konuyu sürekli olarak mercek altına alıyor. Facebook uygulamasından uzaklaşmak fikri bu araştırmaların başını çekiyor.

Son olarak, New York Üniversitesi ve Stanford’da bulunan bir araştırma şirketi ortak bir çalışma yaptı. Çalışmanın sonuçları ise oldukça dikkat çekici. Araştırma, Facebook hesaplarından bir süreliğine uzaklaşan kullanıcıların yaşamdan daha fazla memnuniyet duymaya başladığını, kendilerini daha az endişeli, daha az depresyonda ve daha az yalnız hissettiklerini ortaya koydu. Facebook uygulamasından uzaklaşmak kısa süreli oluyor. Fakat kullanıcılar geri dönüş yaptıklarında hem diğer sosyal medya ağlarını hem de Facebook’u eskiye göre çok daha az kullanmaya başladı.

Facebook hesabını donduran kişiler bu sürede aileleriyle vakit geçirmeye, yeni insanlarla tanışmaya ve farklı aktiviteler yapmaya yeterince zaman ayırmış oldu. Ancak tüm bu bölünmüş programa rağmen yine de Facebook’ta gezindiklerinde harcadıkları kadar fazla zaman harcayamadıkları ortaya çıktı. 

Araştırma hesaplarınızı kapatma konusunda sizi baskılamasın. Bunun için hiç de aceleniz yok. Ancak araştırmadan çıkan sonuçların biraz mola verildiği takdirde kişisel olarak daha verimli olmaya işaret ettiğini unutmamak gerekiyor. Sosyal ağların henüz zihinsel sağlığı nasıl etkilediği net olarak bilinmiyor fakat potansiyel sorunların belirtileri görmezden gelinemeyecek kadar çok. Bu sebeple ara sıra mola vermek size de iyi gelebilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz