Hangi bitki çayı neye iyi gelir? Bitki çayı çeşitleri ve faydaları

0
1.088 Okunma

Kış mevsimi denince akla genellikle grip ve nezle gelir. Soğuk havalarda hasta olmamak için sağlıklı beslenmek önemlidir. Bitki çayları ise bu dönemlerde çok daha fazla ilgi görür. Peki hangi bitki çayı neye iyi gelir? İşte bitki çayı çeşitleri ve faydaları…

Bitki çaylarının faydaları

Ancak doktora danışılmadan aynı bitki çayını sıklıkla tüketmek yan etkiler yaşamanıza neden olabilir. Bitki çaylarını çok sık tüketmek tam tersi etki yapabilir.

  • Yeşil çay 

Yeşil çay, genellikle kilo vermek isteyen ve ödemlerinden kurtulmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Kan şekerini dengelemesi ile bilinen yeşil çay, bağırsakların da aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Aynı zamanda kış döneminde sıklıkla meydana gelen grip ve nezle gibi hastalıklardan hızlı bir şekilde kurtulmamızı sağlar.

  • Beyaz Çay 

Beyaz çay ise genellikle cilt sağlığına iyi gelmesi ile bilinir. Beyaz çay sivilce oluşumunu engeller ve olan sivilcelerin geçmesine yardımcı olur.

  • Papatya Çayı

Papatya çayı strese iyi gelmesi ile bilinir. Aynı zamanda regl döneminde tüketilmesi de ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Papatya çayının bilinen diğer bir özelliği ise mide rahatsızlıklarını önlemesidir.

  • Adaçayı 

Adaçayı herkes tarafından doğal antibiyotik olarak bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi vardır.

  • Nane Çayı 

Nane çayı, vücudu rahatlatan ve bakterilerden arındıran özelliklere sahiptir.

 

Peki siz genellikle hangi bitki çayını tercih ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz