Instagram yeni önlemler alıyor!

0
68 Okunma

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biri. Meta geçtiğimiz yıl kullanıcıların rahatlığı için fotoğraf büyütme özelliği getirmişti. Şimdilerde ise bu güncellemeyi tekrar gözden geçiriyor. İşte haberin detayları…

İnstagram’da profil fotoğrafı büyütme özelliği kalkıyor!

Geçtiğimiz yıl Instagram’a profil fotoğrafı büyütme özelliği gelmişti. Ancak Meta,  yeni aldığı kararla artık bu özelliği platformdan kaldıracağını söyledi. Peki ama neden herkesin merakla beklediği ve kullandığı bu özellik kaldırılıyor?

instagram

Profil fotoğrafını büyütme özelliğinde kullanıcılar, diğer hesapların profili gizli dahi olsa fotoğrafı rahatlıkla büyütebiliyordu. Ancak Instagram’a gelen geri bildirimler dolayısıyla bu özellik kaldırılıyor. Gelen yeni düzenlemeye göre kendi hesaplarınızın profil fotoğrafının büyütülmesini engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu özelliği tamamen kapatmayabilir sadece istediğiniz kişilerin fotoğrafı büyütebilmesini de sağlayabilirsiniz.

Profil fotoğrafını büyütme yeniliği her ne kadar kullanışlı olsa da bu özelliği sadece iyi niyetli kullanmayan kişiler de sosyal medya mecrasında yer alıyor. Yani fotoğrafı büyütme özelliğini kullanan kişiler tacizciler, profil taklitçileri gibi insanlar da olabiliyor. Bu da Meta’nın en önem verdiği gizlilik ve güvenlik kuralına aykırı.

Özellikle sosyal medya dolandırıcıları istedikleri hesapları aratıp, profil fotoğraflarını ekran görüntüsü alarak birçok kullanıcıyı mağdur edebiliyor. Aslında şirket bu tip sahte hesaplar için önlemler alsa da yeterli gelmiyor. Ancak Instagram’a gelen bu yenilik sayesinde profil fotoğrafları eski halinde kalacak ve ekran görüntüsü alındığında fotoğrafın pikseli daha düşük kalitede olacak. Bu durum da kullanıcıların dolandırıcıları daha kolay fark etmesini sağlayacak.

TAKİP ETTİĞİNİZ INSTAGRAM HESAPLARININ KAÇ YAŞINDA OLDUĞUNU MERAK ETTİNİZ Mİ?

Ancak Instagram bu özelliği üçüncü taraf uygulamalardan koruyamazsa yaptığı yenilik kullanıcıların eskiye dönmesi dışında bir anlam ifade etmiyor. Peki siz bu gelen bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz