Hangisi daha iyi? Copilot mu ChatGPT mi?

0
298 Okunma

Son birkaç yıldır yapay zekanın kullanımı ülkemizde iyice artış gösterdi. Hemen hemen her alanda kullanılmaya başlanan yapay zeka programlarından en bilineni ise ChatGPT. Ancak artık ona da rakipler çoğaldı. Microsoft’un geliştirmiş olduğu Copilot ise bunlardan biri. Peki hangisi daha iyi? Copilot mu ChatGPT mi? İşte detaylar…

Copilot nedir? Nasıl kullanılır?

Copilot dediğimiz yapay zeka, ChatGPT ile aynı dili kullanan Microsoft’un ChatGPT sürümüdür. Copilot da tıpkı onun gibi sorulan sorulara cevap verir, karışık matematik işlemlerini çözer ya da Bing ‘in görüntü oluşturma işlevini de kullanarak yeni fotoğraflar oluşturmaya yardımcı olur. Aynı zamanda internet erişimini de ekleyerek güncel cevaplar verir. Copilot yapay zekasından da tıpkı ChatGPT ‘de olduğu gibi şiirler yazmasını yeni makaleler oluşturmasını da isteyebilirsiniz.

Copilot’a ücretsiz erişebilirsiniz. Hatta bu yapay zeka kullanıcıların ChatGPT’nin ücretli sürümü olan ChatGPT4’ e de ücretsiz erişmelerini sağlar. Copilot’a erişim ise oldukça kolay. Sadece ücretsiz olan Microsoft hesabınızın olması yeterlidir. Eğer web üzerinden girmek istemiyorsanız Copilot’un hem Android hem de iPhone cihazlarındaki Bing uygulamasından giriş yapabilirsiniz.

ChatGPT mi Copilot mu?

Fakat Copilot’un kelime haznesi ChatGPT ‘den daha az. ChatGPT’nin mevcut kelime sınırı 4096 kelimeden oluşurken Copilot’un kelime sınırında  yalnızca 2000 karakter var. Daha az kelime sınırı olmasına rağmen Copilot sorulan sorulara cevap verme açısından gayet yeterli duruyor. Bu sınırın hep böyle kalmayacağı, ileride değişebileceği de öngörülebilir.

Copilot’un sorulan sorulara vereceği cevaplar her zaman doğru olmayabilir. Çünkü çoğu yapay zeka ve sohbet robotu gibi yanlış bilgi oluşturma eğilimi mevcuttur. Bu nedenle cevapların doğruluğu konusunda verilerinizi her zaman kontrol etmelisiniz.

ChatGPT ve Copilot aynı dil modellerini kullandığı için benzer şekillerde çalışırlar. Dolayısıyla kıyaslama yapmak zordur. Fakat Copilot kullanıcıların internet üzerindeki çok fazla veriden yararlanması için tasarlandı. Dolayısıyla bir sohbet robotu kullanırken en güncel bilgilere erişmek Copilot ile daha kolay. Cevaplarında kaynaklardan alıntılar yaptığı için de yazmış olduğu iddianın nereden alındığını görebilirsiniz.

CHATGPT’NİN YENİ ÖZELLİKLERİ AÇIKLANDI

Peki sizce Copilot mu ChatGPT mi daha kullanışlı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz